MEDICINSKI LOSION Acidi salicylici solution / losion sa salicilnom kiselinom za dermalnu upotrebu


Dragi moji, još jedana priča o divnom proizvodu koji je neizostavan u mom kupatilu. Kao i iz prethodnog teksta možete videti  da se tu radi o losionu, takođe za masnu kožu i kožu sklonu aknama. Kako imam masno lice ovakve falšice koje u sebi sadrže salicilnu kiselinu (Salicylic acid, Acidi salicylici od latinske reči SALIX, što znači vrba i spada u beta-hidroksilne kiseline ili skraćeno BHA),
su uvek prisutne u negovanju moje kože. Naravno kao i u prehodnom tekstu morate biti jako oprezni jer ovakve solucije dosta isuše površinski sloj kože pa ona odgovara još većim mašćenjem. Ovakvi losioni nikako nisu preporučljivi za suve ili osetljive tipove kože. Čak i nama masnokošcima od ovakvih losiona koža nekada reaguje tako što se zategne i stvori baš neprijatan osećaj kao da vam je lice od papira. Ako napravim malo agresivniju grimasu kao da će se pocepati. Zbog toga  su ovakvi losioni predviđeni za ciljanu upotrebu. Naneti ga gde treba. Pored lica, možete ga nanositi i na leđa, ramena, nadlaktice. Znači sva ona područja koja su izuzetno sklona stvaranju bubuljica i sličnih nečistoće. Samim tim što se na tim mestima nalaze najveće lojne žlezde. Sastav imate na fotografiji ispod.


Kako mi je apotekarka rekla MEDICINSKI LOSION Acidi salicylici solution je ustvari Doroslovac losion, samo u njihovom pakovanju. Svaki od njih pa i onaj iz prethodnog teksta ima prijatan  miris. Barem meni, nekako je osvežavajući. Na kožu lica deluje rashlađujuće. Tako da lica koja su zahvaćena aknama imaju osećaj olakšanja i čistoće posle čišćenja sa ovom solucijom. Ovo pričam iz iskustva, jer sam potrošila možda čak više stotina ovakvih flašica različitih proizvođača, tokom godina korišćenja. U tekstu o negovanju masne kože možete pročitati moje iskustvo sa aknama u tinejdžerskom dobu.

Sastav je takav da 1 gram rastvora sadrži 10 mg salicilne kiseline. Pomoćne supstance su etanol (alkohol ili etil alkohol) 70% i benzojeva tinktura (Styrax benzoin).

Ovakve losione kako kažu treba potrošiti u roku od 30 dana od otvaranja. Međutim to je kratko vreme da se potroši. Zbog toga ih držim u frižideru. Cena je simbolična oko 180 dinara.


Ana

Коментари