Beauty čajdžinica ili tea recipes for beautiful skin


Dragi moji čitatelji, u prošlom postu smo se na kraju teksta dotakli azijske beauty rutine. Ovaj tekst možda nema nikakve veze sa njom, ali ima veze sa AHA i negom kože kiselinama. Pre izvesnog vremena na blogu VOODOO BLONDE sam pročitala izvrstan tekst o prirodnoj masci sa AHA. Pročitajte OVDE. Ova poštovana dama ima sjajne tekstove. Pročitajte i uverite se sami.

Ova maska se priprema vrlo jednostavno, ako ste pročitali tekst. U trenutku kada sam je pravila ima sam samo čaj od šipka. Dve kesice čaja sam izručila u staklenu posudicu. Nisam imala destilovanu vodu, pa sam iskoristila vodu koju imam, a to je COSNATURA voda sa hamamelisom. Sve te sastojke sam pomešala drvenom kašičicom. Dve kesice čaja, kašičica vode i napravi se kaša crvena kao krv. Kiselkastog mirisa, jer je šipak pun vitamina C, i raznih fito ekstrata. Kada sam to nanela na lice mogu vam reći da lice gori, peče. Držala sam je 10-ak minuta. Svih deset minute me je lice peckalo, kako je vreme odmicalo sve manje. Umila sam se mlakom vode i lice mi je punih sat vremena bilo crveno kao da sam izgorela na suncu. Dok se umivate sa česticama čaja vršite mehanički piling. Time je maska još učinkovitija. Par minuta posle umivanja namazala sam vrlo hranljivu kremu na lice L`OREAL TripleActiv NUTRITION nourishing anti-dryness cream. Ovu kremu imam već duži period i koristim je povremeno. Jedan jako dobar proizvod od L`oreala. Za suvu kožu. Međutim kada je nanesete na lice vrlo brzo se upije i ostane samo predivna baršunasta koža. Ponekada mi zaista treba dobra hranljiva krema, a ova je odličan izbor. Ne masti lice i nije komedogena. A dok sam držala masku na licu, na oči sam stavila moje omiljene jastučiće ARTDECO Skinyoga face. Pročitajte o njima OVDE. Tako da je ugođaj bio potpun. Naravno posle korišćenja AHA, potrebno je zaštititi lice kremom sa zaštitnim faktorom. Koliki će on biti odlučite sami. Što veći to bolje za vašu kožu.

 

Inače, kozmetičke sirovine su svuda oko nas u raznim oblicima. Začini su moja omiljena zabava što se tiče kuhinje i kozmetike. Sve što prija vašem stomaku, prijaće i vašoj koži. Govorim o namirnicama koje nisu obrađene, već su u svom izvornom obliku. Čajevi takođe.


I dok se maskirate i svoju kožu častite lekovitim sastojcima, red je i da vaše čulo ukusa uživa. Pošto volim čajeve, drugarica mi je poklonila ovaj LIPTON  Indonesian Sencha green tea. Izuzetno aromatičan zeleni čaj. Sadrži - 89% zelenog čaja, 9,3% arome i 1% latice ruže. Blagodet za sva vaša čula.
Evo  sastav sa pakovanja.I naravno čitajte svoje omiljene časopise u slobodno vreme. I u njima možete naći korisne savete i razne beauty recepte.


Ana

Коментари