COSNATURE Naturkosmetik GESICHTS WASSER HAMAMELIS / Voda za lice sa Hamamelisom


Poštovani, Januar je mesec kada sam malo više slobodna i imam vremena za pisanje. Svi ovi tekstovi unazad su već bili okvirno u mojoj glavi. Ustvari ja se ne spremam kada hoću da pišem o nečem. Jednostavno sednem i pišem. Ali kako sam počela Januar je mesec tonika, losiona i raznih vodica za lice. Ustvari to su mi omiljene kozmetičke stvarčice. Nema dobre nege bez dobro očišćenog i toniziranog lica.

Pa da počenem. Kada sam pisala tekst o MIXA Baby setih se da imam sličan proizvod u ormariću koji sam koristila jesenas. Kada kažem sličan, ustvari i nije sličan. Možda po nameni. Jer koristim ga na isti način. Posle čišćenja i umivanja, lice obavezno prebrišem ovakvim vodicama. Onako umiveno je čisto, a ovakve vodice dodaju samo tačku na sve to. Može dugo da traje, nikako da je potrošim. Pakovanje je od 150 ml.

Nije to neki ekstra artikal, ali nije ni loš. U pitanju je COSNATURE Naturkosmetik GESICHTS WASSER HAMAMELIS / Voda za lice sa Hamamelisom.

Ova vodica nije tonik ako vam se slučajno učinilo. Nema miris ili možda izuzetno slab i prilično sterilan. Kao destilovana voda, ako voda ima miris. Sadrži Hamamelis (hamamelis virginiana - žbunasta biljka čija je lekovitost nadaleko poznata). Leči mnoge bolesti ali kako se ovde readi o toniku za lice, reći ću da je bogata tanimima i jako dobar adstrigent, čisti i sužava pore. Mnoge kozmetičke kuće ga koriste u svojim tonicima za masnu i mešovitu kožu. Deluje smirujuće na upale i jak je antioksidans. Takođe sadrži glicerin koji hidrira.

Jedino što mi je interesantno kod ove vode je što peni dok sa njom čistim lice. Nije to ona pena kakvu stvaraju sapuni. Već nekako lagana, bez mirisa. Ne ostaje na licu. Takođe ne stvara film na koži već se apsorbuje i kože se osuši kao da ništa nisam stavila na nju, a opet imam osećej čistoće. I to je to. Ali u skorije vreme sam joj našla svrhu, a o tome sam pisala u tekstu o beauty čadžinici OVDE. Cena je oko 250-300 dinara. Od ove kozmetike ništa drugo nisam imala prilike da koristim. Tako da ću se zadržati na ovome. Trenutno.

Na fotografiji ispod imate satav i opis proizvoda. Na nekim blogovima sam čitala da nekim devojkama nije prijala ova voda, međutim meni je sasvim Ok. Nije mi napravila nered i nije komedogena. Možete je upotrebiti bez bojazni, ako je već imate. Sasvim pristojan proizvod.Ana

Коментари