DERMATOL prašak za rane


Poštovani, večeras malo o DERMATOL prašku za rane. Dermatol je žućkasti bizmutov prah (bizmut subgalat) koji se koristi u lečenju rana i ima antiseptičko delovanje. Ovaj prah nema miris i ukus, svetlo žute boje. Izdaje se bez recepta i dozvoljen je za upotrebu kako za odrasle tako i za decu. Koristi se na bebama, za obradu pupka (blenoreje - vlaženje pupka, granuloma ... odlično se sećam kada je moj sin bio beba, pa sam mu negovala pupak). Siguran je za upotrebu. Košta 200 dinara u apoteci u Liliju.

Veoma me podseća na kurkumu, samo što je bez mirisa. Kurkuma je začin, mleveni koren koji je jedan od glavnih sastojaka karija. E pa kurkumu koristim u iste svrhe, jer deluje antiseptički i dobra je za zarastanje rana. Takođe je žute boje i izuzetno pigmentovana i veoma aromatična.


Ako se sećate nekada smo koristili Enbecin i Bivacyn. Prodavali su se u obliku praha, spreja, masti ... Leto je, raščešani ujedi insekata, sitne povrede i žuljevi od obuće, povrede na plaži i slične stvari, dobro je uvek biti spreman.
Ana

Коментари