BOŽEN cosmetics SPA sapuni sa aromom maline i čokolade


Poštovani moji, znate da volim BOŽEN cosmetics preparate. Volim njihove sapune i kupke. Koliko mi je prijatno koristiti njihove stvarčice pročitajte OVDE, a to je samo deo. Prošla sam sav njihov SPA program. I svaki je na svoj način dobar, ali izdvojila bih čokoladu i malinu. Čokoladu posebno jer je to zaista prava pravcata čokolada. A malina je nekada bila sa pravim zrncima od maline i bio je pravi ugođaj koristiti taj sapun. Baš pravi piling sapun. Ova malina sada kao da sadrži malo mentola. I svakako sadrže ekstrakte algi, jer se ova kozmetika i bazira na algama. Ne znam zašto su ga prestali proizvoditi. A pošto sam veliki ljubitelj i poštovalac sapuna volim da ima bar nekoliko. Neću vam ja više pričati. Tekst sa sajta je ispod slika, on će vam reći više od mene svakako.

Za svakodnevni hidrantni i hranjljivi tretman vaše kože.
"Čokolada sadrži kalcijum, koji pomaže mišićne kontrakcije uključujući i srčani mišić i podstiče enzimsku aktivnost u telu. Sadrži i Fe koje pomaže u transportu kiseonika do mozga i na taj način povećava budnost i koncentraciju.Čokolada sadrži supstance pod imenom alkaloidi - gorke supstance sa jakim delovanjem na organizam. To su teobromin i kofein. Teobromin stimuliše bubrege, kofein mozak. Čokolada sadrži oko 1/4 količine kofeina koja se nalazi u jednoj šolji kafe.
Čokolada sadrzi supstancu koja se zove fenil-etil-amin i koja je zadužena za bolje raspoloženje prilikom konzumiranja čokolade. Feniletilamin ubraja u takozvane endorfine. Endorfini popravljaju raspoloženje, to su supstance koje su normalno prisutne u mozgu. Poznato je da je nivo ove supstance povišen u mozgu kada smo zaljubljeni. Verovatno se zbog toga kad nam je slomljeno srce utapamo u čokoladi."

Izvor: BOŽENcosmetics
"Malina (Rubus ideus) - kao lekovita biljka ima široku primenu u prevenciji i ublažavanju simptoma bolesti gastrointestinalnog sistema. Malina, takođe pospešuje znojenje tako da se iz organizma oslobađaju štetne materije, a takođe pomaže u otklanjanju nervne napetosti PMS-a.
Malina otklanja nervozu svojim mirisom deluje smirujuće na ceo organizm. Premorenom organizmu vraća energiju i pospešuje brz oporavak od umora. Maline sadrže puno minerala i vitamina A i C. Maline pored toga što su bogat izvor vitamina C sadrže i elaginsku kiselinu tako da zahvaljujući ovim sastojcima malina utiče na elastičnost kože. Posebno se preporučuje masnoj i oštećenoj koži."
Izvor: BOŽENcosmetics 


Ana

Коментари