Lifeline Linoderm MELEM - suva koža i koža sa neurodermatitisomVečeras poštovani moji, pisaću vam o negovanju izuzetno suve i atopične kože. Ovo iskustvo nije moje, već mog najboljeg prijatelja. On ima jako, ali baš jako suvu i ostljivu kožu, sa atopičnim deramtitisom. Lečenje i negovanje ovakve kože je zaista prava umetnost i pravi podvig.

Na blogovima se uglavnom priča o masnoj i mešovitoj koži. Bože mili koliko nas masnokožaca ima, kako smo ugroženi, jer sebum luči li luči, sve u šesnaest. Baš veliki problem, kako da ne.  Koga briga. Da li ću da prosijam sada ili za tri sata. Testirati kreme koje će vas na duži vremeneski period matirati. Trebate videti kako je to biti stvarno "matiran". Ma mi smo srećni, a da ni ne znamo koliko. Kada biste samo znali koliko pate ljudi sa suvom kožom i ekcemom. Posebno kada taj ekcem zauzima veliki deo površine kože na telu. Ne mogu da koriste gelove za tuširanje, sapune, pa čak i neka ulja su im iritantne, sapuni od kozijeg mleka, onda od magarećeg i kamiljeg. Čak im i medicinska kozmetika smeta. Od La Roche Posay, Avena, Mustela, A-Derma, Bioderma, Mixa, Atopik 5% i 10% Crystal Dermin, Panthenol sam ili sa alojom, nevenom, razne tinkture koje se spravljaju u apoteci i raznim klinikama. Pa melemi spremljeni u domaćoj radinosti sa kontrolisanim sirovinama. NIŠTA. BAŠ NIŠTA. Osim kortikosteroida Belogent, Beloderm, Diprogent, Sinoderm, Sinalar, Elocom, ali ne mogu ni oni doveka. Mažeš par dana, pa se onda opet vrati. Pa vremenom postaneš rezistentan na neke od njih. I tako se vrtiš u začaranom krugu. 

A koža suva, zateže, svrbi, stvaraju se ranice, curi limfa, pa peče, boli, ne znaš šta bi od sebe. Da se češeš ili ne, pitanje je sad? Zaista mučan život za ljude sa ovakvim tipom kože. Promenili ishranu, uzeli briseve, ma sve u redu, samo je koža ekstremno suva. Njena zaštitna barijere potpuno uništena. Uzroci mogu biti razni. Od stresa, hemije u kozmetici, preko određenih alergena u hrani. Nekada ništa od toga, a nekada nešto od toga. Posebno je mučan period zimi, kada je koža dodatno atakovana hladnoćom i vetrom. Period stagnacije i nekog vidnog poboljšanja se javlja leti. Kada se ne nose dugi rukavi i pantalone, pa koža može bolje da diše. Inače odeća mora biti pamučna, nikako vuna, sintetika, najlon i takve stvari. Ovakva koža zahteva puno brige i strpljenja. Ponekad se izgubi volja kada nema napretka u lečenju. Ali ne damo se idemo napred. Ja bih mu rado dala malo moje masne kože, ali na žalost to ne ide tako. Osim toga tu su godine, a sa godinama se gubi kolagen, elastin ...... Onda na red dolaze suplementi u vidu B kompleksa, Cinka, vitamina E, kokosovo ulje, karite buter, ulje neven, noćurka .......

I onda kao zvezda sa neba se pojavi Linoderm MELEM. Pisala sam da sam koristila Linoderm protiv pega i fleka. I mogu vam reći da odlično obavlja posao. Stojim odgovorno iza toga. Tako da sam ponukana iskustvom da skupe stvari ne znače kvalitet i prosperitet, odlučila se da proban još jedan Lifeline proizvod iz Bijeljine. Samo što je sada u pitanju moj dragi. Razočaran u dosadašnje terapeutske metode u početku je odbio da je koristi, međutim muka nas natera. I mogu vam reći da MELEM radi. Odlično radi svoj posao. Kada ga nanese na kožu u vrlo kratkom periodu svrab i zatezanje kože prestaje. Samim tim i češanje koje uzrokuje otvaranje rana prestaje. One počinju da se zatvaraju i bez kortikosteroida. Manje je nervozan, više se smeje. Tako da je ovo priča o nečemu što je stvarni problem, a ne nečiji hir.

Pakovanje je tuba od 75 ml. Cena u mojoj apoteci 510 dinara. U Liliju je skuplje oko 560 dinara. A u Srbotrade apoteci 426 dinara.
"Melem za njegu osjetljive, problematične i ekcemom zahvaćene kože, sa uljem žutog noćurka
Vitamin E
Evening primrose
Shea butter

Melem je namijenjen za njegu suve i osjetljive kože tijela i lica, za njegu kože kod neurodermatitisa, kontaktnog dermatitisa, ekcema, te za njegu kožnih poremećaja kod beba i male djece. Sadrži ulje žutog noćurka, afrički biljni puter i vitamin E. Formula efikasno prodire u gornje slojeve kože i uspostavlja dobro organizovanu slojevitu strukturu lipida u koži.
Linoderm Melem protiv ekcema zaustavlja inflamatorne procese i transepidermalni gubitak vode. Smiruje svrbež, a ljuske i pukotine na koži nestaju.

Ulje žutog noćurka (20%), bogato je esencijalnim, nezasićenim masnim kiselinama, cis-linolna i gama-linolenska kiselina (GLK). GLK tijelo konvertuje u supstancu prostaglandin E1 koja ima izraženo protivupalno djelovanje. Afrički biljni puter je izuzetno bogat hranjivim masnim kiselinama. Obezbjeđuje koži adekvatnu ishranu i vlagu, obnavlja lipidnu barijeru kože, i predstavlja prirodnu UV zaštitu.
Melem sadrži vitamin E koji je odličan prirodni antioksidans, regeneriše kožu i čini je glatkom i mekom.
Linoderm Melem poboljšava stanje ekcemom zahvaćene kože. Nanosi se u tankom sloju 2-3 puta dnevno. Može se koristiti uporedo uz terapiju kortikosteroidima i u pauzi korištenja kortikosteroida. Ukoliko se koristi dovoljno dugo (1-2 mjeseca) Melem sprečava ponovnu pojavu ekcema. Linoderm Melem nema neželjena dejstva i može se koristiti neograničeno dugo."
BLAGOLEKS svakako posetite njihov sajt ima interesantnih stvari.


Nadam se da vam je moje iskustvo, ustvari mog dragog pomoglo u sagledavanju problema suve i ekcematozne kože.

Ana

Коментари