Hedera Vita ROSEWATER - Tonik za ćišćenje lica

Benefiti koje dobijate korišćenjem ružinog hidrolata
Dragi moji, ruža je jedan od mojih omiljenih cvetova posebno crvena, tamno crvena. Ona je kraljica cveća. Više nego bilo koji drugi cvet može da razgali srca ljudi uopšte, ne mislim samo na žene. Postoje razne sorte ruža, razlikuju se po veličini i obliku cveta, po visini itd. Meni kao i većini su svakako omiljene ruže, a zovu ih ČAJEVKE. Najlepše baštenske ruže. Moj je otac nekada gajio ruže. Pošto sam pravo SFRJ dete, živela sam u gotovo svim republikama bivše Jugoslavije. Uvek smo živeli u kući, pa je on sa velikim entuzijazmom gajio čajevke i puzavice u bašti. Eto iz tog perioda gajim ljubav prema ružama i proizvodima od ruža. Bilo da su namenjeni nezi lepote ili pak hedonističkim prehrambenim navikama u obliku slatkog ili soka od ruža. Prošle godine u ovo vreme sam pisala o svojim dogodovštinama iz detinjstva, a RUŽA je bila glavna glumica u njima LINK


Volite li da koristite ružin hidrolat ili u narodu ružinu vodicu (tonik od ruže)? Ovo je bilo moje omiljeno sredstvo za osveževenje kože lica i tela dok sam bila srednjoškolka (pri tome ne misli na ovu flašicu konkretno, već na ružin tonik uopšteno kao pojam).
Ružina vodica u principu odgovara svim tipovima kože, ali najviše se preporučuje za negu suve i dehidrirane. Odlično hidrira, ublažava bore i čini kožu elastičnom, sužava pore, deluje antiseptički. A posebno je dobra u aromaterapiji. Sadrži mnogobrojne benefite koji su vašoj koži neophodni. Volim mirise koji u sebi sadrže ružu. Ruža je najcenjenija sirovina za izradu kozmetičkih preparata. Negde davno sam pročitala da je potrebno za izradu 1 litra ružinog ulja, oko 4 do 5 tona ružinih latica. Sirovina dragocenija čak i od zlata.

Ovaj ružin hidrolat proizvodi Hedera Vita kozmetika, pogledajte LINK. Volim njihove proizvode za negu kože. Veliki izbor sapuna, krema, tonika za lice, proizvoda za bebe i decu, svakako pogledajte i probajte.
Levo braon flašica Ga-Me-Ha ružino ulje, providna tanka ORIFLAME ulje od ruže, Hedera Vita hidrolat i AVON PlanetSpa Morocan Romance - osvežavajući tonik sa ružinom vodicom
Koristim je nekoliko puta u toku dana. Dozer, sprej pumpica, samo naprskate lice bez dodatnog prosipanja proizvoda. Koža posle upotrebe, hidratizirana, nahranjena, mekana i podatna. Veoma često na isprskanu kožu ovom vodicom nanesem ulje od ruže (Ga-Me-Ha, koristim već godinu dana), dok je još vlažna. Umasiram i pustim da se apsorbuje. Koža kao svila. Proizvod ne izaziva alergiju, nije komedogen, ne stvara oftamološke probleme.

Cena je oko 400 dinara. Flašica je od 100 ml.

A na fotografiji ispod je još jedan divan proizvod, odnosno još jedna ružina vodica. O njoj ću pisati uskoro. U pitanju je GARNIER vitaminziran tonik za negu lica sa ružinom vodicom. Za suvu i osetljivu kožu.


Seal - Kiss From A RoseAna

Коментари