Sapun od magarećeg mleka

Gledano kroz istoriju magareće mleko su stari narodi veoma cenili. Antički Grci su ga smatrali lekovitim, a Rimljani luksuznim pićem. Pošto ono ima regenerišućei revitalizirajuće dejstvo na ljudski organizam, stari narodi su sa njime lečili rane i razna trovanja organizma, zatim probleme sa plućima (bronhitis, veliki kašalj, asmu). Po hemijskom sastavu magareće mleko je najsličnije majčinom mleku, a svi znamo da je majčino mleko nezamenjivo u ishrani novorođenčadi i male dece, jer sadrži neverovatnu količinu minerala, vitamina i za imuni sistem bitnog imunoglobulina, koji ga ojačava i štiti od raznih infekcija, bilo virusnih, bilo bakerijskih. Sve to sadrži i magareće mleko. Ono štiti od alergija, bilo da se unosi kao piće ili u obliku kreme, kupke ili sapuna. Štiti imuni sistem kože. Jako dobre rezultate ima kod ekcema, raznih dermatitisa i psorijaze, jer je to koža koja je izgubila svoju imunu barijeru. Suva je, peruta se i ne retko ima erozije u vidu većih ili manjih rana. Tako da ovaj sapun olakšava stanje ovakve kože. Sapun sadrži visoku količinu vitamina C antioksidans koji podstiče ozdravljenje i jačanje ćelije, vitamin A obnavlja ćelije i regenriše ih, vitamin D (kalciferol), vitamin F, vitamin E antioksidans koji usporava starenje ćelije, vitamine iz B grupe, mineralne soli, kalcijum,esencijalne masne kiseline omega 3-6-9 koje omogućavaju elasticitet kože i pomažu u tegobama kod ekcema i drugoh oštećenja kože.


Sapun je veoma prijatan za korišćenje. Odlično peni što znači da dobro skida nečistoću. Kada se sapere, na koži ostaje blagi film, onako koža bude zategnuta, ali mekana.
Sastav sapuna je: palmino ulje, kokosovo ulje, magareće mleko, šea puter, ulje makadamije, Vitamin E i bela glina. Boja je svetlo-svetlo okerasta, prijatnog je mirisa, meni na bronhi bombone ili grčko piće uzo. U sebi ima sitne mlevene komadiće nečega. Ne zna šta je to (ustvari mislim da bi to mogao biti mleveni ili istucani anis, pošto su čestice krupnije od mlevenog), ali je dobar i kao piling sapun. Moj sin ga koristi redovno u prevenciji akni, a ja kao prevencija od starenja.

Od firme Hedera Vita koristila sam samo sapune koji su odlični. Pored ovoga imaju i sjajne glicerinske šarene koji imaju predivan miris. Takođe sam koristila i njihove sapune masažere. Zatim imaju u ponudi i sapune od kozjeg mleka sa raznim dodacima. Obično ih kupim u apoteci ili prodavnici zdrave prehrane.

Коментари