CARTIER BAISER VOLE WOMAN - UKRADENI POLJUBAC

Lepa, elegantna bočica. Miris još lepši. Sofisticiran i veoma ženstven.
Jedan od mojih omiljenih mirisa, novijeg datuma. Data mu je šansa i opravdao ju je. Moja preporuka vama. Dugo sam koristila Must de Cartier. Njega smatram vrhunskim, međutim, nema ga više.

Međutim godinama sam kupovala Must de Cartier u parfimeriji "SAVA" u ulici Kralja Petra 75. I mogu vam reci da gospodin Neanad Jovanov ima odlicne parfeme. Oni su gotovi iz destilerije, ali su čak bolji od originala. Međutim možete napraviti i sami svoj parfem, takođe parfimerija ima i svoj parfem, to su oni fenomenalni starinski parfemi koje su koristile naše bake i mame. Kad god dođem da kupim parfem ili nesto drugo, gospodin Nenad ima običaj nas mušterije da naparfemiše po izlasku iz radnje. Tako da izađemo u oblaku parfema. Inače kod njega se mogu naći i izvanredni puder, kreme, ulja za kosu. Da ne duži svratite pa ćete videti

A sada nešto o CARTIER BAISER VOLE WOMAN.
Da se ne pravim pametna. Tekst sam preuzela sa  www.punmiris.com

Baiser Vole Cartier 2011

Cartier predstavlja Baiser Vole, u 2011. godini. Za izazovne ukradene poljupce zaslužna je Mathilde Laurent koja je komponovala note novog, Baiser Vole izdanja. Priča o čistoj strasti ispričana je ultra ženstvenim esencijama retkog i elegantnog cveta ljiljana. Miris je najavljen kao izrazito cvetni, svež i puderast.
Sa prvim kapljicama mirisa dočekaće nas miris tučka ljijana, u srcu su prefinjene i elegantne latice ljiljana dok donje note nude zelene listove ljiljana. Miris je dostupan u staklenoj i elegantnoj bočici sa zapušačem zlatne boje.
Gornje note: ljiljan,citrusi
Srednje note: ljiljan
Donje note: zeleni ljiljan, zelene note


Ljiljan - zbog svoje veličine i iznimne lepote  je oduvek bio cenjen cvet. U staroj Grčkoj bio je posvećen vrhovnoj boginji Heri, kraljici neba, zaštitnici braka i potomstva. Mit kaže da su liljani nastali iz kapljica njenog mleka koje su pale na zemlju. Iako ih ima različitih boja, najomiljeniji je beli ljiljan. On je simbol uzvišenosti i čistoće i veruje se da postoji još od početka ledenog doba. Često ga se povezuje s verskim svetkovinama i mnogi su ga veliki slikari ovekovečili na svojim platnima. Ljiljan je i rajski cvijet - simbol beskrajne lepote, sreće, besmrtnosti i spasa. Vrlo često se koristi na venčanjima jer simbolizuje odabiranje voljenog bića. Beli ljiljan se vezuje za nevinost i čistoću, žuti za neistinost i obmanu, a ljubičasti za povratak sreći.

Zelene note - (Travnate i zelene komponente) - Zelene note mogu biti kombinovane od nota raznog zelenog bilja, trave, lišća. Unose zelenu svježinu u kompoziciju i uglavnom se koriste u gornjim notama. Više o pojedinom komponentu čitajte u Sastojcima "Travnate i zelene komponente".

Citrusne note - Razne kombinacije citrusa unose kisele, slatko-kisele, kiselkasto-gorke svježe note u kompoziciju. Uglavnom citrusne note se koriste u početnim notama kompozicije parfema.Ukradite i Vi nekome poljubac.

Ana

Коментари