PALMOLIVE SAPUN

Ovo je sapun koji sam koristila godinama. Formula za ovaj sapum potiče još iz 1898. Prvobitno je napravljen od palminog i maslinovog ulja, pa odatle i naziv PALMOLIVE, i to je bio najprodavaniji sapun na svetu. Što bi rekli best-selling soap. Stvarno jedan od najboljih sapuna, barem je bio nekada.

The Colgate-Palmolive Company je naziv Američke multinacionalne kompanije koja pored sapuna i sredstava za higijenu, proizvodi i deterdžente (za sudove i tečne sapune) i sredstva za oralnu higijenu (kalodonte, četkice za zube ...), kreme i gelove za brijanje ........

A sve je počelo tako što je englez Viljem Kolgejt 1806 godine otvorio fabriku za izradu sapuna i sveća, u Njujorku pod nazivom  "William Colgate & Company". Kada je Viljem umro kompaniju je nasledio njegov sin Semjuel Kolgejt i dao joj naziv "Colgate & Company". 1872 godine kolgejt predstavlja sapun Cashmere Bouquet - prvi  parfemisani sapun. A 1873 godine prva pasta za zube u tubi Colgate Ribbon Dental Cream. 1908 masovna proizvodnja i prodaja pasti za zube.
1928 Palmolive-Peet (Peet su bili braća koji su držali manufakturu i spojili se sa Palmoliveom i odatle Palmolive-Peet) kupuje Colgate Company i prave Colgate-Palmolive-Peet Company. 1953 odbacili su ono Peet i ostaju samo "Colgate-Palmolive Company". Godinama su Colgate-Palmolive bili u velikoj konkurenciji sa Procter & Gamble, najvećim svetskim proizvođačem deterdženata i sapuna. Colgate-Palmolive je izgubio svoj primat, posebno kada je P&G počeo u svoje paste za zube da stavlja fluor. Tokom 60-ih i 70-ih kompanija je transformisana u modernu.
Ovo su neke od reklama. Iskreno reklame su u prošlim vremenima bile mnogo lepše osmišljene nego današnje. To je verovatno zbog toga što ljudi više nemaju mašte. Iskoristili su sve mentalne resurse.

A danas imamo stvarno širok asortiman. Svačiji nos je našao svoj miris i svije zadovoljstvo. A da li je i kvalitet ostao na istom nivou?
Pored onoga sa početka teksta, originalnog sapuna, omiljeni mi je i vrlo često kupujem i onaj sa ekstratom crne orhideje.Odličan im je i gel za tuširanje. Kao i cela Palmolive Mediterranean Moments kolekcija.
Slike koje sam koristila u kolažu i samostalno sam skinula sa interneta. U ovom momentu ni jedan Palmolive proizvod nemem kod sebe.

Коментари