SANTA MARIA NOVELLA NAJSTARIJA APOTEKA NA SVETU

Poštovani guglajući na poslu, čitajući o lekovitom bilju na sajtu MAGIČNO BILJE naletela sam na interesantan tekst o najstarijoj farmaceutskoj kući na svetu. Nalazi se u Firenci u Via della Scala 16, Santa Marija Novela (Santa Maria Novella) i stara je nekoliko vekova. Otvorena je u Italiji 1612, preuzevši formule od dominikanskih fratara/monaha, koje potiču još iz 13. veka. Ukrašena je predivnim freskama na tavanici. Staklene vitrine od kojih vam staje dah. Postaviću link sa sajta MAGIČNOG BILJA LINK, pa možete da pročitate interesantne stvari o ovome neverovatnom mestu. I naravno ako se nađete u Firenci, svakako posetite ovo divno zdanje.
 
LINK zvanične stranice ove apoteke i niche parfimerije.

Santa Maria Novella Pharmacy  -  fotka sa sajta www.oliviapalermo.com
Alkermes and other Tuscan liqueurs - fotka sa sajta www.turismo.intoscana.it
NICHE Shave Creme and Cologne - fotka sa sajta www.timelessman.com.au
Guglajući dalje tražeći opširnije, šta kako i gde, desilo mi se da sam zastala na još jednom interesantnom sajtu WHAT MAN SHOULD SMELL LIKE LINK do sajta. Na istom sajtu zanimljiv tekst o ovoj apoteci LINK. Na pomenutom sajtu možete procitati interesantne tekstove o parfemima.

Takođe na sajtu OLIVIA PALERMO možete pročitati interesantne stvari o ovoj apoteci LINK. Ali i da uživate u predivnim fotografijama.

Sajt TIMELESS MAN LINK, još jedan među najinteresantnijih sajtova.

Samostanska kozmetika SENSA.HR LINK.

Ove tri fotke sam pozajmila sa sajtova koji su navedeni na njima. Kada budete posetili linkove koji su vam u tekstu iznad postavljeni, sigurna sam da ćete uživati jednako kao i ja.

Pa uživajte i veliki pozdrav.

Ana

Коментари