JOŠ NEKI PROIZVODI SA RETINOLOM


Dragi moji, kao dodatak prethodnom tekstu predstaviću vam još par proizvoda sa retinolom koji su barem po meni izuzetno učinkoviti. Moja koža je na njih dobro reagovala. A možda ste i vi koristili neki od njih pa imate iskustva.

1. O LIFTACTIV ADVANCED FILER Noćnoj kremi - Tretman dubokih bora, sam pisala OVDE. Pakovanje je tuba od 30 ml. Cena 4.000 dinara.2. Pre par godina sam koristila neku ROC kremu. Ne znam koja je bila tačno. Tada mi nije na pameti bilo da ću pisati blog. U svakom slučaju, bio je dobar proizvod. Ali ipak prednost dajem ovome pod brojem 1. O ROC proizvodima je dosta napisano tako da nema potrebe da pišem i ja. Kao što vidite ovo su samo testerčići, međutim dovoljni da ih istestiram, i odlučim se da ih ovaj put ne kupim.
Pakovanja su tube od 40 ml. Cene ROC krema su oko 4.000 dinara. A u apoteci Srbotrade možete ih naći i za daleko jeftinije parice. Oko 3.000-3.200 dinara, zavisi od kreme do kreme.


3. EVELINE cosmetics HydraExpert 55+. Krema je za dan i noć, znači 2 u 1. Kao što znate volim EVELINE proizvode. Iako ne pripadaju grupi skupe kozmetike, već su u proseku, meni su jako dragi. Vrlo kvalitetni. Moja koža baš lepo reaguje na njih. Ovo je jedna od krema koje sam koristila duže vreme i bila jako zadovoljna sa njom. Takođe sadrži retinol i hijaluronsku kiselinu. Ali manji procenat. U ovoj kremi akcenat je dat na hijaluronskoj kiselini. Ali kao krema je prijatna, lepo neguje i posle određenog vremena vide se promene na koži. Pre godinu dana kada sam je i kupila omašila sam pa umesto 35+, kupim 55+. Iskreno, uopšte nije ni masna ni teška.
Pakovanje je teglica od 50 ml. Cena oko 500 dinara, tada.
INTENZIVNA 24-ČASOVNA HIDRATACIJA. Za kožu zrelosti od 55 godina. Za sve tipove kože uključujući i osetljivu. Inovativna serija kozmetike sa hijaluronskom kiselinom koja kombinuje intenzivnu i dubinsku hidrataciju zajedno sa programom protiv bora prilagođenog individualnim potrebama kože. Kreme hidriraju kožu tokom 24 sata i usporavaju pojavu bora. Koža postaje otporna na spoljne faktore. AKTIVNI SASTOJCI: Hidromanil, elastin, betain, ekstrakt zelenog čaja, vitamini A, E, F i H, shea puter, alantoin, Kombuchka, Matrixyl, hijaluronska kiselina, laminaria alge, D-pantenol, Retinol, Accacia kolagen, UVA/UVB filteri. EFIKASNOST: -Svi slojevi kože savršeno hidrirani -Efikasna zaštita od gubitka vlage iz dubljih slojeva epiderma -Osećaj svežine i komfora tokom 24h

4. Vitamin AD Hemofarm, uljane kapi koje uvek imam u kući i ponekada ih mešam sa kremama za lice i drugim uljima. Prija mi kada ga stavim na deo oko podočnjaka. Ponekada ih pijem kao i sve druge vitamine.
Cena flašice je oko 120 dinara. Za celo lice vam treba tri do četiri kapi.

5. Od krema koje sadrže retinol, sam koristila i Loreal REVITALIFT. Nije bila loša, radila je nešto. Ali kao da je u sastavu nešto nedorečeno. Ne znam da li bih je kupila ponovo, iskreno da vam kažem. Teglica je 50 ml. Cena je bila oko 1000 dinara pre dve godine.

U suštini sve su ovo jako dobre kreme. Ali naše kože su različite, te drugačije reaguju na određene sastojke koji se nalaze u kremama.


Ana

Коментари