MAX FACTOR COLOUR ADAPT u nijansi Warm Almond 45


Poštovani, još jedan tekst večeras. Reč je o MAX FACTOR puderima. Ustvari radi se o puderu MAX FACTOR COLOUR ADAPT u nijansi Warma Almond 45. Ovaj puder nije novina u mom ormariću, ali ga nisam koristila godinu-dve, tako da bi bilo lepo nešto reći i o njemu. Ovaj drugi je OVDE opisan. A reč je o Max Factor Facefinity All Day Flawless 3 in 1 Foundation u nijansi SAND 60.

Volim MAX FACTOR pudere, probala sam skoro sve, i svaki je bio dobar na svoj način. Doduše nisu svi bili prilagođeni potrebama moje kože, jer nisu za masnu kožu, ali sa dosta njih sam lepo izlazila na kraj. 

MAX FACTOR COLOUR ADAPT u nijansi Warma Almond 45. Ovaj puder spada u lakše MAX FACTOROVE pudere, po mom mišljenju, ali samo prekrivanje nije lagano. Podseća me na jedan koji sam koristila davno, pre 10-15 godina, a to je L'Oreal Cashmere Perfect Foundation. Predivan puder koji kada dođe u dodir sa kožom, on iz tečnog prelazi u najfiniju prah koji čini da vaša koža izgleda kao baršun. E baš tako vrlo slično se ponaša i ovaj Colour Adapt. Samo što se on pretvara u najfiniju penu. Na licu je ovaj puder izuzetno lagan, lako se nanosi prstima. Boja je najsvetlija upravo ova Warma Almond 45. Mada je meni i ona tamna, ali je nekako najpribližnija prirodnoj nijansi ljudske kože. I što je najbitnije ovo je jedan od pudera koji stvara mat efekat na licu. Nekako je suvlji nego što su inače MAX FACTOR puderi. Ovaj puder nema SPF u svom sastavu. Flašica je plastična, a dozer ne može biti precizniji, daje vam količinu tačno koliko vam treba. Cena je 1.500 dinara. Kupila bih ga opet svakako.
"Tečni puder koji se prilagođava boji kože.  
- Sadrži sastojke koji prilagođavaju boju pudera boji lica
- U dodiru sa kožom, pretvara se u prah i daje mat izgled
- Savršeno pokriva, čak i na ivicama, ne praveći jasne prelaze
Trodimenzionalna varijacija boja omogućava savršeno uklapanje u ton kože nasuprot ranijem jednodimenzionalnom, ravnomernom, jednoličnom izgledu."
Problem kod većine tečnih podloga, ali to ne izdvaja ni kremaste, po najmanje kamene/presovane je ta što su u deficitu svetle/jako svetle nijanse, porculenske i slonova kost. Svi puderi koje probam, bilo da su skupi ili oni jeftiniji, čak i ovi medicinski su žuti, oker, braon, i ima jako malo nijansi.


Max Factor Facefinity All Day Flawless 3 in 1 Foundation u nijansi SAND 60 je dosta masniji od
MAX FACTOR COLOUR ADAPT pudera. Ali je takođe i teži za nanošenje, ali i za samo nošenje. U sebi sadrži i prajmer i korektor i samu nijansu pudera. Nijansa je SAND 60 i malo više naginje ka žutoj. Sadrži SPF 20. Na slici se i vodi da je malo sjajniji, dok ovaj drugi naginje ka mat završnici. Cena Max Factor Facefinity je 1.900 dinara. Kupila bih ga opet.
"Facefinity 3 u 1 sadrži podlogu, tečni puder i korektor u jednom proizvodu. Facefinity tečni puder ima dobru moć pokrivanja, a ipak je lagan. Daje mat efekat i brani kožu od spoljašnjih faktora. Sadrži zaštitni faktor od sunca SPF 20."
Ali u svakom slučaju i jedan i drugi su izuzetno dobri proizvodi. Svaki od njih ima svoje kvalitete, za određene kože, godišnja doba. Ali da ni jedan od ova dva pudera nije lagan kada ih posmatram u celini, nije. Oba dobro pokrivaju fleke i pigmentacije. Mogu se nadograđivati, ali ovako jake pudere volim da imam u jednom sloju. Takođe lepo izgledaju kada se pomešaju sa iluminatorom pa lice zablista, a boja pudera poprimi prirodniju nijansu.

Nikada nemam isplanirano koji ću puder staviti na lice. Instinktivno posežem za bočicom koju ću upotrebiti tog dana.


Od Max factor pudera koristila sam pored ova dva i MAX FACTOR SKIN LUMINIZER FOUNDATION (jako dobra i lagana podloga - opet bih ga kupila), MAX FACTOR LASTING PERFORMANCE FOUNDATION (najbolji puder ikada - ako mu nisu promenili formulu - vodootporan - uvek bih ga kupila), MAX FACTOR MIRACLETOUCH LIQUID ILLUSION (nije loš - mogu bez njega), MAX FACTOR AGELESS ELIXIR FOUNDATION 2U1 (ovaj mi nije prijao, jer je izuzetno mastan, i za stariju kožu - nikada više) i omiljeni korektor MAX FACTOR PANSTIK (ovo čudo treba imati svako - uvek).

Od pudera koje nisam koristila je ovaj novi FACTOR MIRACLE MATCH FOUNDATION BLUR&NOUR i MAX FACTOR WHIPPED CREME. Probala sam testere, ali nekako se nisam našla.

Baš kada sam kupovala COLOUR ADAPT, vagala sam između njega i MIRACLE MATCH FOUNDATION BLUR&NOUR (suviše mi je bio žut), i odluka je pala na COLOUR ADAPT.

I da se razumemo svaki od MAX FACTOR pudera je dobar i dugotrajan na vašoj koži. Svakako vam neće napraviti nered u obliku bubuljica i sl. stvari. Kada koža nije negovana i kada se ne čisti kako treba, odmah svalimo krivicu na puder, te mastan, te ovakav ili onakav.


Ana

Коментари