AURA Primer Mattifying effect, Hyaluronic acid, Vitamin E / AURA prajmer sa matirajućim efektom


Poštovani, na red je došao jedan vrlo neobičan proizvod. Radi se o AURA Primer Mattifying effect, Hyaluronic acid, Vitamin E / AURA prajmer sa matirajućim efektom obogaćen hijaluronskom kiselinom i vitaminom E. Ustvari htela sam da kupim drugi iz AURIN-e linije PrimeME. Međutim kao i skoro, pa svaka zelena etiketa na kozmetičkom preparatu, obećava nešto za nas sa masnom i mešovitom kožom. Još naziv PORE MINIMISING, e to je već nešto. PrimeME je pao u zaborav kada sam ugledala ovog lepotana što obećava minimiziranje pora i stvarnje mat efekta na koži. Da se razumemo, nemam ništa protiv pore minimising proizvoda, ali nemam ništa protiv ni kada se iste (mislim pore) nasmeše sa moga lica i stave do znanja da su tu. Čuj, pa one su deo mene. Takva mi je koža, masna, pore kao pomorandžina kora. Međutim što ih vi više pokušavate suzbiti (proširene pore), one baš neće, nedaju se. Mislite zapušićete ih nekakvim silikonom ili kremom koja vizuelno, kao sužava iste, ali ne ide to tako. Vrlo često u pokušaju da izgledate matirano drage moje izgledate uvošteno, spečeno, umorno, kao maska u muzeju. A oni koji vam u komentarima kažu da izgledate divno, lažu vas. Vi ste sve mahom izuzetno lepe devojke i zene, ne treba vam mnogo da zablistate, ali previše zna da bude baš too much. Imala sam i ja takve faze, da ne mislite da se pravim pametna bez argumenta. Znala sam da se cementiram. Mislim da sam  neodoljiva, kad ono baš i nisam. Mislila sam da svi gledaju moje pore, ma imaju ljudi pametnijeg posla. Bitan je lep osmeh i pozitivno razmišljanje. Ogledalo govori više od hiljadu reči. A osim toga imam dva braka iza sebe sa vrlo uvaženim i cenjenim fotografima (ne koristim njihove usluge za blog - sama svoj majstor, zato su iza mene, ali cenim njihovo mišljenje). Ako ogledalo govori više od hiljadu reči, onda objektiv govori više od milion. A on zna biti baš surov. I ja na svojim fotkama znam nekada staviti malo filtera, Photoshop je moje zanimanje, moje drugo ime, sa njim zarađujem hleb, mogu napraviti šta želim.

Pa hajde da se onda bavimo naturalnim izgledom. Ovaj prajmer nije rigorozan što se tiče matiranja. Dolazi u mekoj plastičnoj tubici. 25 ml proizvoda, cena oko 400 dinara, nisam sigurna, mislim da je tako. Kada ga otvorite ima zaštitnu foliju, i znate da nije korišćen, a kad ga istisnete, čeka vas neočekivano iznenađenje (nisam probala tester nego ga onako uzela). Zelena masa/gelaste strukture, kao u filmovima o vanzemaljcima. Šalim se, zelena jeste, ali verovatno iz razloga da kamuflira crvenilo na licu. Ima jako prijatan miris, nekako je biljni. Možete ga naneti i bez prethodno nanete kreme, jer on sam sadrži hijaluron i vitamin E, te neguje kožu. Kada se nanese na lice i razmaže trenutno se upije i stvori izuzetno prjatan osećaj na licu, mislim da čak malo ima efekat hlađenja (možda umišljam). Daje baršunast i nežan izgled. A pri tome koža je hidrirana. Pore jesu optički sužene?! i lice matirano, ali ne ekstremno i neprirodno. Ovaj prajmer mi je više zanimljiv kao negujuće sredstvo, nego kao sam prajmer. Osim toga idu lepi dani, tako da će se iskoristiti. Kada mi je lice baš čisto stavim samo njega, malo korektora ispod podočnjaka, malo pudera u prahu ili kamenu, dodir rumenila i to je to. U suštini ne volim da zlostavljam svoje lice. 

Imam još dva prajmera  kojima ću vam pisati. Jedan je SEPHORA roze iluminirajući. On je predivan. I AVON magix, on je bezveze, silikon, silikon, silikon, koža uopšte ne diše.

"Osvežavajuća gelasta tekstura smanjuje vidljivost pora i matira kožu lica bez stvaranja barijere. Nakon nanošenja u tankom sloju čini da koža izgleda glatka, baršunasta, hidrirana i matirana. Preporučuje se upotreba na regiji lica gde su pore najvidljivije i gde se koža najviše masti. Ukoliko je koža izrazito masna baza se može nanositi na celo lice."  izvor.AURAI za mat dame, pružite šansu prirodnom izgledu, oslobodite se, niko vas neće osuditi zbog malo sebuma. Ne budite toliko rigidne. Bitno je da imate zdravu kožu, jedru i blistavu, a ne izmučenu.

Ovo sredstvo definitivno ne matira mnogo, duže traje mat efekat kada imam samo njega i malo pudera u prahu. Kada stavim preko neku tečnu ili kremastu podlogu brže mi se lice zamasti.

Da li ste probale  AURA Primer Mattifying effect prajmer? Ako niste toplo vam ga preporučujem? Ovaj proizvod zaslužuje sve pohvale.

Ana