BIOTEN perfect hands SOS / krema za izrazito suvu kožu ruku sa 5%UREE i 100% arganovim uljem


Poštovani, BIOTEN perfect hands SOS / krema za izrazito suvu kožu ruku sa 5%UREE i 100% arganovim uljem je tema mogla bih reći ovog jutra. Neću vam govoriti o tome koliko volim BIOTEN proizvode. I to ne zato što nisu previše skupi, već zato što su zaista odličnog kvaliteta.
Bioten na sajtu kaže:
Bioten hidrantna SOS krema za ruke omekšava ispucalu kožu ruku, zahvaljujući svojoj formuli koja je obagaćena 100% prirodnim arganovim uljem i 5% ureom, koje štite i efikasno hidriraju veoma suvu kožu, pružajući prijatan osećaj.
Bioten hidrantna SOS krema za ruke momentalno omekšava ispucalu kožu ruku, zahvaljujući 100% prirodnom arganovom ulju (Argan ulje se dobija ekstrakcijom iz prirodnog ulja ploda argan drveta. Drvo argana primarno raste u Maroko-u, ali se može nađi i u Izraelu i Alžiru.), i 5% urea-i (Urea je zanimljiv ovlaživač/humektant, koji se koristi u skoro svim vrstama formule u kozmetičkoj industriji. To je prirodni sastojak tkiva naše kože i čini oko 7 % prirodnih faktora hidratacije) koji efikasno hidriraju izuzetno suvu kožu ruku i pružaju prijatan osećaj. NUTRIMOIST 48H (NUTRIMOIST 48H je napredan hidrantni kompleks koji kombinuje čistoću prirodnih sastojaka i znanje nauke, pružajući Vašoj koži hidrataciju koja traje i do 48h.), napredni hidrantni kompleks, momentalno vlaži kožu i produžava hidrataciju do 48H*(*testirano in vivo).

Što se mojih utisaka tiče oni su u potpunosti zadovoljeni. Koža je dobro nahranjena i hidrirana. Krema se dobro umasira u ruke i na njima ne ostaje film, već se dobro apsorbuje. Jedini minus može da bude miris, koji je jako izražen i posle mazanja.Nije neprijatan, naprotiv, ali je malo jači.

ARGANOVO ULJE - Jedinstvena kombinacija antioksidantnih i hidratantnih svojstava pomaže u održavanju elastičnosti kože, tako što sprečava gubitak vode koji može da utiče na procese starenja. Ovo ulje omekšava kožu, ublažava i sprečava nastanak strija, podočnjaka, smiruje opekotine i ima dejstvo protiv pojave bora, ublažava štetne posledice pušenja, zagađenja i štetnog sunčevog zračenja. Takođe, reguliše lučenje sebuma, tako da matira masne delove na koži i reguliše ph vrednost kože čime sprečava nastanak iritacija.
NUTRI MOIST 48HBio-aktivni sastojci: NUTRIMOIST 48H sadrži prirodne hidrantne sastojke, kao što su šećeri. Trehaloza je prirodan šećer, prisutan u različitim biljnim vrstama i ima svojstvo da smanji štetne posledice nastale usled nedostatka vode u tkivima. Umanjuje štetne posledice dehidratacije, hladnoće ili povišene temperature, vraćajući kožu u njen fiziološki balans. Maltoza je šećer koji se nalazi u klicama semena ječma i ima jako dobar hidrirajući potencijal. Fruktoza je još jedan od prirodnih šećera, široko rasprotranjen, a ima jako dobra hidrirajuća svojstva. Pored prirodnih šećera NUTRIMOIST 48H sadrži hijaluronsku kiselinu (nije životinjskog porekla) koja je fiziološki prisutna u koži, poznata po tome što ima veliki potencijal vezivanja vode.
Pored prirodnih šećera NUTRIMOIST 48H sadrži hijaluronsku kiselinu (nije životinjskog porekla) koja je fiziološki prisutna u koži, poznata po tome što ima veliki potencijal vezivanja vode.
UREA - Njegova uloga u stratum corneum (spoljni sloj kože ), je da se održi zdravu ravnotežu vlage, održavajući kožu mekom i podatnom. Urea je supstanca koja lako upija vodu, a i ona takođe ima vrlo visok sadržaj vode, što pomaže da se smanji količina vode koja se izgubi kroz kožu. Osim toga jedan od mnogih prednosti urea -a , je u tome što pomaže da se ubrza proces obnove ćelija kože.
Izvor: Bioten

Kao što vidite BIOTEN perfect hands SOS krema je izuzetno "kremasta", kao nekakav balzam je. Dosta je gusta. Dovoljno je veoma malo kreme za cele ruke. Ima dosta glicerina pa se dobro razmazuje. Pogodna je za jako oštećenu i  suvu kožu ruku, ali i za one kojima je potrebna samo dodatna nega i hidratacije.


Ana

Коментари