Nega stopala - AVON Footworks i TITANIA proizvodi


Poštovani moji prijatelji, još jedan vikend je na izmaku. A kada dođe vikend, to samo znači jednu stvar "posvetiti se samoj sebi", zvuči sebično ali tako je. Veliko spremanje kože, na svim delovima vašeg tela. Kupke, piling masaže, maske, kreme, losioni ili šta već koristite za negu vaše kože.

Danas ću vam pričati i predstaviti proizvode za negu stopala, koje koristim godinama. Generalno nemam probleme sa stopalima. Nikada se nisam borila sa zadebljalom kožom, kurjim očima, čukljevima, ravnim stopalima, ne daj bože gljivicama.

Žene uglavnom imaju probleme sa stopalima zbog neudobne obuće, menjanja te iste obuće sa prijateljicama (najbolji način da zaradite gljivice i slične stvarčice, ne znate šta ko od nas ima). Ali ako pogledamo istini u oči, da nema te razmene, ni farmako industrija ne bi imala zašto da proizvodi anti mikotička sredstva. Zarada je najbolja na ljudskoj gluposti. I uopšte nisam sarkastična.
I tako da bi zadovoljile trendove, žene se podvrgavaju raznim mučenjima u neudobnim cipelama, visokim štiklama, sado-mazo dizajnu, razmeni modnih dobara. Šta dobiju zauzvrat, čukljeve, proširene vene, kurje oči, žuljeve, petni trn i slične stvari. Žuljevi mogu biti jako opasni (ako ih ne lečite može da se desi sepsa).

Ja čitav život nosim ravne cipele. Od patika uglavnom starke, pankerske čizme sa paltformom, bokserske patike, ugg čizmice po nagovoru sina (on ih zove patofnice). Udala sam se u martinkama. Volim komfor u svakom smislu i ne volim ograničenja u životu. U životu nisam obula salonke ili ne daj bože one grozne sandalice sa tankim kaišićima i visokim štiklama. Štikle u stvari daju lažnu sliku sigurnosti ženama. Popnu se na štikle i misle da su rešila sve probleme. A onda kada na kraju dana dođu kući sa naotečenim stopalima i gležnjevima, onda nastaju pravi problemi. Nikada nećete videti muškarca u neudobnim cipelama ili da se muči dok hoda. Možda u skorije vreme ovi metro likovi, ali ni oni.
Moja majka je čitav život podilazila trendovima i nosila sve gore navedene sprave za mučenje nogu. Da bi bila atraktivna mom ocu, da bi na poslu zadivila koleginice i takve stvari. Sada u 65 godini ima sve deformitete stopala i gležnjeva koji mogu da se dese jednoj ženi. Trpi užasne bolove, ne može da nađe adekvatne cipele zbog čukljeva. Mora na fizikalnu terapiju s vremena na vreme da bi mogla da hoda normalno.

Tako dolazimo da teme današnjeg posta sredstva za negu stopala. Uglavnom su to proizvodi iz AVON Footworks kolekcije i TITANIA kolekcije. Mada su odlični i prozvodi Freeman barefoot, Scholl, Oriflame.

Footworks Tretman za ogrubelu kožu stopala - staro i novo pakovanje
AVON Footworks rouge skin remover krema. Jedna od omiljenih piling krema za skidanje odumrle kože sa stopala. Fina, ne mnogo agresivna masa, koja lepo skine orožnate delove kože, a uz to fino neguje i ostavlja kožu mekanom i jako nežnom na dodir. Sadrži plavac i prah školjki koji savršeno omekšaju kožu. Nakon kupanja, tuširanja ili ako praktikujete kupke stopala, nanesete ovu kremu sa piling česticama. Najbolje bi bilo da minut dva ostavite na stopalima da počne da deluje, a onda ih blago izmasirate. Masiranjem automatski vršite i piling, tj, skidate odumrli sloj. Kada dobro izmasirate stopala, isperete ih mlakom vodom. I kao rezultat imate meku i negovanu kožu. Ako imate jako zadebljalu kožu možete ovaj ritual izvoditi svaki drugi dan. Ako ne, jednom nedeljno kao što radim ja.

Footworks Maska za stopala sa lavandom - staro i novo pakovanje
Posle masaže stopala kremom za uklanjanje odumrlih ćelija, na red dolazi maska za negu stopala sa lavandom. AVON Footworks beautiful 3 in 1 mask. Odlična maska za regeneraciju i osveženje vaših stopala. Osim toga što ih lepo osveži, ona takođe sadrži piling čestice, samo mnogo sitnije i nežnije nego gore pomenuta krema. Dok je nanosim jedno minut masiram stopala, a onda ostavim 15 minuta da se osuši na njima. Potom isperem mlakom vodom i to je to. Nju takođe primenjujem jednom nedeljno.Nega stopala u mom slučaju je najintenzivnija leti. Hodamo uglavnom bosi, u sandalama, papučama, japankama i stopala su svakako više izložena spoljnom uticaju, prašina, kamenčići, razne bube, krpelji, podložnija su mehaničkim ozledama (ogrebotine, ubodi i sl.). Tako da je nega stopala potrebnija i intenzivnija u periodu kada su nam noge bose. Zimi smo donekle zaštićeniji, zbog čarapa i cipela koje štite kožu stopala. Tako da je daleko manje sklona stvaranju zadebljanja, kalusa, žuljeva. Svakako morate razmišljati i kakve čarape nosite. Da li su pamučne 100% ili sadrže određeni procenat sintetike, koliko vam se stopala znoje i takve stvari.


Na kraju čitavog rituala sa piling kremom i maskom, na red dolazi krema za negu stopala, Ja sam dosada najzadovoljnija bila sa TITANIA proizvodima. Kreme, balzami, turpije, ma sve mi je odgovaralo. TITANIA Calus reduction cream. Ova krema je malo jača i agresivnija, trenutno imam nju (a inače koristim TITANIA balzam - žuto pakovanje). TITANIA Calus reduction cream sadrži salicilnu kiselinu koja takođe radi na odumrlim i grubim delovima stopala, koje niste uspeli da uklonite mehanički proizvodima koji su prethodno pomenuti. Ne stvara nevidljivi film kada se nanese na stopalo, koža je brzo apsorbuje i dobro je nahrani. Može se koristiti svaki dan. Miris je malo čudan, ali nije toliko neprijatan. Cena kreme je oko 350-400 dinara.
Pod mehanička sredstava se podrazumevaju i, kamen plavac, razne turpije (manuelne ili na struju sa rotirajućim diskom). Onda su tu i makazice, klešta i turpije za sečenje i oblikovanje noktiju na prstima nogu. Bez obzira što je koža na stopalima deblja, nego na dlanovima i nokti jači nego na rukama, morate biti oprezni i nežni pri sređivanju.

Da li imate običaj da posećujete pedikira ili manikira? Kakova su vam iskustva? Sigurno ćete pomisliti da mračim, ali i tu morate biti oprezni. Uvek tražite da vam se pedikir uradi sterilnim instrumentima (da vidite da je izvađeno iz sterilizatora). Mnogi kozmetičari u svojim salonima ne sterilišu opremu, jer ne misle da je bitno ili ga jednostavno nemaju (sterilizator). Sve što ima dodir sa drugom kožom, sluzokožom ili koštanim delom, mora biti sterilisano ZAPAMTITE.Šta vi koristite od proizvoda za negu stopala i kakva su vaša iskustva sa kućnim ili salonski pedikirom?

Ana

Коментари