AVON Clearskin Blemish Clearing - Noćni tretman sa 2% salicilnom kiselinom i ekstraktom čajevca


Poštovani, večeras vam predstavljam divnu kremu u gel obliku. Radi se o AVON Clearskin Blemish Clearing - Noćni tretman sa 2% salicilnom kiselinom i ekstraktom čajevca. Ovo je kao što i sam naziv govori noćni tretman. Koristi se isključivo naveče i to ciljano na delove lice koji su atakovani od strane nemani koje se zovu bubuljice/akne. Bitno je da pre nego što ovaj tretman nanesete, dobro očistite lice od zaostale šminke i prljavštine na uobičajen način. Dovoljna je mala količina/tanak sloj kreme da nesete na aknu ili zahvaćen deo sa grozdom akni i već sutradan ujutro, mogu vam reći iskreno, vaša koža je mnogo smirenija i čistija. Sama akna i oteklina oko nje su dosta splasnuli ili su u fazi spalšnjavanja. To sve zavisi i od veličine akne i njenog oblika. Ako su potkožne ide malo teže/odnosno period izlečenja je malo duži. Ovako za obične aknice odličan tretman, u roku od dan-dva gotovo skoro da neme ožiljaka. Ustvari redovnim korišćenjem, ožiljci blede. Imala sam početkom proleća manji problem sa aknama, pa je ovaj tretman zbog toga našao put do  mog lica. Iskreno na akciji za 250-300 dinara u katalogu. Nisam se nadala nekom efektu, međutim izuzetno prijatno iznenađenje i za moju kožu i za moje čulo mirisa.

Pošto sadrži Salicilnu kiselinu - Salicylic acid, koja je ujedno i najpoznatija PHA poli-hidroksi kiselina, normalno je da je poboljšanje jako vidljivo. Salicilna kiselina dezinfikuje, čisti pore, uklanja mrtve ćelije. U većini losiona i tonika za negu i dezinfekciju kože koja je mlada/u pubertetu (kada je rad lojnih žlezda dosta pojačan usled bujanja hormona) koristi se uglavnom salicilna kiselina. Ali i kod starijih koža koje i nakon adolescentnog perioda ostaju masne i nečiste (opet uglavnom usled hormona, policističnih jajnika i sl.). Inače volim da koristim kiseline, prijaju mojoj koži povremeno. Ne izazivaju mi nikada nuspojave u obliku osipa, opekotina i sličnih stvari. Samo što tokom jutarnje rutine u negovanju vašeg lica, morate koristiti kremu sa visokim zaštitnim faktorom, jer te kiseline tokom noći vrše hemijski piling vaše kože, pa Sunce, tako načete mikroabrazije može da iziritira i da dođe do oštećenje kože. A to sigurno ne biste hteli. Kiseline nisu toliko opasne ako ih koristite u malim procentima 1%-2%, ali ako ih koristite u procentima preko 15%, 20% i više morate biti pod nadzorom stručnog lica. Ja ih koristim skoro trideset godina.

Pored salicilne kiseline sadrži i ekstrat čajevog drveta. Zbog toga osećate prijatnost na koži u vidu osveženosti i blagog efekta hlađenja.


Ovu kremu koristi i moj sin, ustvari delimo kozmetiku. Jedan od retkih muškaraca koji se odlično razume u kozmetičke preparate. Ovaj tretman mi služi kao "zamena" za La Roche-Posay Effaclar DUO. Ustvari nepraveno bi ga sada stavila u zamene. Kada sasvim lepo može da izađe na megdan poznatom La Rocheovom proizvodu, a pet puta je jeftiniji. I mnogo je prijatniji na licu nego Effaclar DUO.

Pakovanje je tubica koja je vrlo meka i praktična za korišćenje. Sama krema je gelaste strukture, mutno bele boje i jako lepog mirisa. Deluje onako, medicinski. Inače videćete u katalogu AVON Clearskin linija ima dosta proizvoda za negu mlade pubertetske kože, tako da vam izbor svakako nije ograničen. Postoje tonici sa manjim i većim procentom salicilne kiseline i raznih biljnih dodataka. Sjajna sredstva za umivanje i čišćenje lica, razni pilinzi i maske. Probajte.
Na fotografiji ispod su još neke kreme i serumi koji imaju sličnu svrhu kao i ova gel krema/tretman u slučaju moje kože. O većini sam pisala.

ORIFLAME Optimals Aqua charge face lotion SPF 15 hydra balance complex - red algae extract OVDE

TOP TEN Propanthen Skin Renewal Cream-Gel OVDE

Méthode Jeanne Piaubert Paris ISOPURE Purifying toning lotion and ISOPURE Moisturising matifying fluid for the face - Non comedogenic / Oily skin - Pureness OVDE

BIOTEN Genovate serum za lice OVDE 

AVENE CLENEANCE OVDE Ana

Коментари