ENZIMSKA MASKA/PILING AVON Planet Spa Perfectly Purifying gommage face mask sa mineralima iz Mrtvog mora


Poštovani, večeras ću vam predstaviti jednu jako finu masku, nazovimo je enzimska maska ili kako neki kažu enzimski piling. Nema ništa slično sa pilingom kakvog obično koristimo u klasičnom obliku, krema sa zrncima koja vrše mahanički piling/uklanjanje odumrlih ćelija naše kože. Ovo je više na hemijskom nivou. Ove maske sadrže kiseline u sebi, pa zbog toga najčešće izazivaju osećaj peckanja na licu. Uglavnom se drže kratko i u koliko dođe do jače iritacije u vidu peckanja ili crvenila nemojte je koristiti. Malo su agresivnije nego klasične maske, ali su učinkovitije u svom delovanju.

Stres, cigarete, nedostatak sna, neuravnotežena i masna ishrana, preopterećena ugljenim hidratima i zagađenje uzrokuju ćelijska oštećenja i nečistoćau kože i to dovodi do: neujednačene boje kože, nedostatak sjaj, neujednačena teksture i zbog toga su enzimske maske jako korisne. Kožu treba očistiti, ishraniti, poboljšati joj cirkulaciju.


AVON Planet Spa Perfectly Purifying enzimski piling za lice sa mineralima Mrtvog mora. Oslobađa kožu od znakova umora, nežno uklanja mrtve ćelije, čini kožu zdravom i prirodno blistavom.
Kako se koristi: Naneti tanak sloj pilinga i ostaviti da se osuši 1-2 minuta. Potom nežno kružnim pokretima masirajući lice vrhovima prstiju, ukloniti masku sa lica. Temeljno isprati vodom. Koristiti 2-3 puta nedeljno.

Ova maska je odlična stvar za moju kožu. Ona (moja koža) je masna ka mešovitoj. Masna leti i u ranu jesen, a mešovita zimi i rano proleće. Maska se drži 1-2, ali bukvalno. Posle tog vremena koža počinje da pecka. Zaista je agresivna, pa čak i prema mojoj masnoj koži. Ne znam kako bi se ponašala na suvoj ili ostljivoj koži. Moje lice posle korišćenja ove maske izgleda zaglađeno, osveženo (dobijete sjaj i glatkoću), podmlađeno, očišćeno (pore su mi zaista manje izražene i koža mi "prodiše"). Koristim je jednom nedeljno. Jer pored nje u toku nedelje koristim i maske za hidrataciju, te hranljive, sa glinom ... Maska je mutne bele boje, ima jako prijatan miris, osvežavajući.


Sastav: Aqua, Butylene Glycol, CaprylicCapric Triglyceride, Sucrose Cocoate, Algin, PPG-20 Methyl Glucose Ether, Methylparaben, Sorbitan Sesquioleate, Cholesterol, Disodium Edta, Alcohol Denat, Calcium Silicate, Silica, Sodium Hydroxide, Parfum, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Sea Salt.

Sadrži i parabene i alkohole, kao konzervanse.

Pored ove maske, imam još jednu. ORIFLAME True Perfection Exfoliating renewal mask, sadrži enzime nara. Daleko je blaža varijanta od gore pomenute. Nju držim po 10-15 minuta, i skoro da i nema nikakve reakcije. Ali kože je i posle njene upotrebe lepa i zdravijeg izgleda, daje punoću i sjaj. Ova maska je providna, prosto kristalno čista. Takođe ima prijatan miris.Ana

Коментари