Nega kose ovog proleća April/Maj 2016


Poštovani, večeras ću vam pisati o nezi kose ovog proleća April/Maj. Moja kosa nije toliko zahtevna, pa shodno tome nema ni nešto puno proizvoda. Uobičajene stvari, jedno ili dva ulja pre i posle pranja kose, pristojan šampon, pakovanje ili dva i dobra pena za kosu.


Na meniju moje kose proteklih nedelja našla su se ulja koja inače koristim.

Macadamia Healing Oil Treatment - Uljani tretman za kosu - Tretmansko ulje koje se koristi za obnavljanje i negu kose. Ulje, pre svega predivnog mirisa, a onda i učinka. Možete ga koristiti i pre pranja kose kao tretmansku masku samostalno ili kao deo nekakve komplikovanjie mešavine za negu kose. Posle pranja kose za lakše feniranje i lepši izgled nakon feniranje. Takođe možete par kapi 4/5 sipati u farbu za kosu i na taj način zaštiti kosu i teme od isušivanja i negativnog delovanja hidrogena. Ulje je gušće i vrlo prijatne teksture. Brzo se apsorbuje i ne masti kosu. Kosa deluje zdravije i gušće posle određenog vremena korišćenja.
U Alexandar cosmetics-u kažu: "Lekovito ulje idealno za sve tipove kose, a naročito za suve i oštećene krajeve.

Prednosti: intenzivno ishranjuje kosu, čineći je dugotrajno glatkom i lakom za raščešljavanje. Kosa je ultra glatka, sjajna i laka za dalje održavanje. Ulje se trenutno apsorbuje, ne čineći kosu masnom. Dokazano produžava vek trajanja boje, sprečavajući da kosa izbledi. Predstavlja prirodnu zaštitu od UV zračenja. Smanjuje vreme sušenja mokre kose za neverovatnih 40-50%.

UPOTREBA: malu količinu ulja naneti na vlažnu ili suvu kosu. Za intenzivniji i dugotrajniji efekat dodati ulje u masku ili kremu za obnavljanje kose. Ulje se može dodati i direktno i u farbu, kako bi se postigla brža apsorpcija, intenzivnija boja i sjaj farbane kose. Dva puta istisnuti ulje i dodati u farbu. Temeljno promešati i naneti farbu kao i obično."
HAIRDO! ARGAN OIL PROFESSIONAL - Arganovo ulje za kosu. Donosi mi tetka iz Danske. Nisam uspela da nađem na internetu ništa u vezi njega. Reći ću samo da je odlično kao tretmanska maska, ali kada ga stavim u toku fenuranja zna da mi umasti kosu. Nije lagano kao gorepomenuto. Dosta je gusto, gušće čak i od Makadamija ulja. Nije lagane i svilenkaste teksture kao ono. Potrebno je jako malo, pa se zbog toga sporo troši. Nema miris kao Makadamija. Ako ste koristili ili znate nešto o ovom ulju javite mi. Cenu ne znam.Šampon koji mi je odgovarao, ustvari koji je odgovarao mojoj kaosi je Balea Volumen shampoo Patchouli&jasmin sa LiftUp efektom. Balea ima sjajne šampone za sve tipove kose. Ovaj odlično peni i kosu ostavlja čistom, lakom za oblikovanje i feniranje. Kako jako volim ljubičastu boju, ambalaža je imala možda presudnu ulogu u kupovini. Bez silikona. Cena oko/između 180-200 dinara.
Maska je SERICAL Placenta. Imam je već odbrih godinu i ne nazire joj se kraj. Koristimo je i mama i ja.  Maska je odlična. Cena je oko 300 dinara za 1 kg. Lepo neguje, hidrira i ne masti kosu, što je najbitnije. Kosa posle nje nije naelektrisana i lepo se raščešljava. Serical ima još nekoliko maski u svojoj ponudi. Sve su na svoj način dobre. Ali ova placenta mi nekako najviše odgovara.


Ana

Коментари