Najlepši primeri korišćenja eyelinera


Poštovani, ovo su po mom izboru najlepši primeri kako eyeliner može neverovatno lepo da izgleda na licu.

Slike sam skinula sa interneta. Od nekih napravila kolaže. Izvore nisam zapamtila, ali sam zahvalna što postoje ovako lepe i velike slike da u njima uživamo.

Najstariji primeri koji su ostatali i do dana današnjeg, a odnose se na korišćenje eyelinera su oni sa fresaka starih Egipćana. Naravno tu je neprevaziđena lepota egipatske kraljice Nefertiti/Nefertitis ili Nofretete, supruge jednog od najmoćnijih vladara starog Egipta Ehnatona/Akhenaten. Njeno ime znači „lepotica je stigla“. I ostala zauvek.Na staroegipatskim freskama ima puno fantastičnih primera i reklo bi se da su tada svi nosili eyeliner i žensko i muško. Međutim neki izvori govore da su u starom Egiptu eyeliner nosili protiv uroka, ali i da zaštite oči od sunca i pustinjskog peska. Eyelineri su se pravili od različitih sirovina kao što je OLOVO, BAKAR, ANTIMON ...

Inače drugarica mi je donosila HASHMI KAJAL, stranica na netu klik OVDE. Divan proizvod. Kada se odvrne ovaj zlaćani čepić, na njemu se nalazi štapić kojim aplicirate ovaj eyeliner u obliku paste. Vrlo intenzivnog mirisa.
Na MakeupAlley se kotira sa ocenom 3.9 od 5. Osporavan je dosta, navodno sadrži veliki postotak olova, čak 50%. Ali dosta proizvoda sadrži olovo na kraju krajeva. Ja sam ga koristila. Koriste ga žene u arapskom svetu i kao zaštitu od vetra i peska.

Isto je i sa Biologique Recherche P50 losionom za lice koji je do 199x i neke sadržao FENOL, pa smo ga koristili, a nismo ni znali. Najbolji lision za masnu kožu ikada. Kao i TRIKLOSAN koji se nalazi u mnogim kremama i losionima takođe za masnu kožu, kao i u pastama za zube ili sapunima. Ili Aluminum Starch Octenylsuccinate koji se takođe nalazi u kremama za matiranje lica (a najgori je od svih otrova - generalno aluminijeve soli), posebno u najhvaljenijoj koju svi voli i rado koriste Murad Oil-Control Mattifier. A on je glavni, jer bez njega ne biste bili matirani. Razmislite. Nisam tehnolog ili farmaceut, ali svi ovi proizvodi su na tržištu i dan danas. Ovo su samo neki od "otrova" i jesu li zaista?

Pored Nefretiti, jedna od najlepših žena antičkog doba, ako ne i najlepša je takođe egitaska kraljica Kleopatra/Cleopatra. Toliko lepa i moćna, uspela je da osvoji srca dva najmoćnija muškarca toga doba imperatora Julija Cezara i najmoćnijeg vojskovođu tog vremena Marka Antonija. Večna inspiracija ženama i dan danas, vekovima unazad. U kinematografiji najbolje ju je dočarala glumica Elizabeta Tejlor/Elizabeth Taylor, koja u filmu deluje kao sama njena inkarnacija.
 
Još jedna predivna žena koja u našem savremenom dobu važi za jednu od najlepših je Sofija Loren/Sophia Loren. Njen zaštitni znak je upravo eyeliner. Fenomenalna Liza Eldridž/Lisa Eldridge make up artistica ima odličan tutorijal na YouTube kanalu, kako izvući  krejon baš kao Sofija Loren. Model joj je Huda Katan, koja takođe ima svoj YouTube kanal. Na mom blogu imam je u omiljenim već dugo vremena. Na Lisinom kanalu takođe imate i tutorijal kako izvući eyeliner kao pevačica Adel. Generalno dva odlična tutorijala i vrlo jednostavna.I na kraju, ali ništa manje bitna je Brižit Bardo/Brigitte Bardot. Nemam šta reći, dovoljno je da pogledate. Predivno.Ana

Коментари