Eco Product sapuni od kozjeg mleka


Volim sapune. A ove od kozijeg mleka posebno. Često ih kupujem, što zbog sebe, što zbog svojih ukućana. Svako od nas ima neku kožnu falinku. Sapuni od kozijeg mleka su posebno dobri za kožu koja je atopična, suva, osetljiva i sklona perutanju. Koža koja je sklona ekcemu, raznim varijantama dermatitisa, psorijaze. Ali takođe i koži koja je masna i prošarana miteserima i bubuljicama.
Ova dva sapuna su samo neki od artikala koji se nalaze u mom domu.

Na sajtu http://www.sapuniecoproduct.com možete pročitati svašta zanimljivo. Radi se o sapundžijskoj radnji Eco Product iz Mokrina. Prave izuzetno kvalitetne sapune, pogodne za svaku vrstu kože. Sapune mogu koristiti i deca i odrasli.
I kako u Eco Productu kažu: "Sapun od kozjeg mleka je potpuno prirodan proizvod napravljen ručnim radom, bez upotrebe veštačkih dodataka. Kozje mleko sadrži vitamine: E, A, B6 i B12 koji prirodno omekšavaju i umiruju kožu dajući joj neophodnu vlažnost, čineći je elastičnom. Glicerinska baza od biljnih ulja bogata je vitaminima A, D, E, K i mineralima: gvožđem, kalcijumom i kalijumom, brojnim antioksidantima, omega-3 i omega-6 masnim kiselinama, što je izuzetno korisno za regeneraciju kože, usporavanje njenog starenja, lep i blistav ten. 
Sapun od kozjeg mleka posebno se preporučuje osobama sa suvom i ispucalom kožom kao i osobama obolelim od ekcema i psorijaze. Takođe sapun od kozjeg mleka se preporučuje za pranje kose. Sastav: sveže kozje mleko, kombinacija biljnih ulja, sodium hydroxide. Sapuni nisu testirani na životinjama. Kontrolu vrši: Zavod za javno zdravlje Kikinda."
Sapun od kozjeg mleka sa dodatkom ZELENE GLINE
Zelena glina sadrži mnoge mineralne soli i oligo elemente koji povoljno utiču na problematičnu kožu. Takođe, zelena glina pospešuje elastičnost i osvežava kožu.
A ja kažem dobra je jer pospešuje cirkulaciju, vrši piling kože, uspešna je u uklanjanju bubuljica. Koža je osvežena i zategnuta. Zelena glina sadrži mineralne sastojke, soli i oligoelemente koji su potrebni koži. Ona se ne koristi samo u sapunima, već i u maskama, i uopšte za čišćenje organizma od toksina. Zelena glina se najčešće koristi za mešovitu kožu i masnu i nečistu. Čisti kožu i eliminiše nečistoće i otrove.

Na sajtu http://mocgline.webs.com/ možete naći jako lep i koristan tekst o glini i njenoj upotrebi, uopšte. Takođe i na sajtu http://www.neseser.hr/njega-i-ljepota/2546-maska-od-zelene-gline.html, sjajan tekst o blagodetima zellene gline. Tako da ja tu ne bih pametovala.
Sapun od kozjeg mleka sa dodatkom BILJNOG UGLJA
Sapun od kozjeg mleka sa dodatkom biljnog uglja. Biljni ugalj dubinski čisti kožu. Biljni ugalj dezinfikuje kožu i uklanja neprijatne mirise sa kože. Dubinski čisti kožu, čisti pore, sprečava nastanak akni i infekcija. Ima antibakterijska svojstva. Biljni ugalj apsorbuje neorganske materije iz kože pri čemu je potpuno bezopasan i neoštećuje kožu.
Ovaj sapun je odličan za kožu sa aknama i preporučujem ga mlađoj populaciji. Koristi ga moj sin. A koristim ga i ja, pa čak sa njim perem i kosu. Nekada mi se preterano masti i napravi se perut. Sa njim rešim taj problem. Nekome će se ovi sapuni učiniti preagresivni, jer malo zatežu kožu. Umesto dva tri puta dnevno, koristite ga jednom. Ali stvarno dobro čiste kožu.

Na sajtu http://tinkturedrsulca.com/2014/04/15/aktivni-ugalj/ saznaćete sve o aktivnom uglju i njegovoj primeni, a takođe i o njegovom dobijanju.

Moja preporuka je i sapun sa lavandom i nevenom. Posebno ovaj sa nevenom.

Коментари