PRIRODNA KOZMETIKA - Losion za masnu i aknoznu kožu PC "Batinić" i Propolis tonik za lice Apifarm Radosavljević


Poštovani, pre izvesnog vremena sam iz razgovora sa koleginicom saznala da ona svoj predivan ten duguje kremama iz jedne vrlo specifične prodavnice. Kada sam je pitala gde je, ona rače pored hotela Moskva, crkvena prodavnica. I tako se ja dadoh u potregu za crkvenom prodavnicom, a to je ustvari Patrijaršijska prodavnica. Na Terazijama u broju 22 se nalazi upravo ta divna prodavnica u kojoj sam kupila ova dva losion/tonika za negu lica na prirodnoj bazi/osnovi.

U prodavnici pored svoje osnovne namene, možete naći i predivnu prirodnu kozmetiku (losione, kreme, meleme, biljna ulja), sve vrste meda, manastirska vina i lekovite meleme. Divan unikatan nameštaj, ukrašen intarzijama, mnoštvo ikona. Osoblje vrlo lepo vaspitano (što je retkost danas), čistoća na sve strane, bila sam prijatno iznenađena. I ne pomišljajte da ih reklamiram i da imam nešto od toga, jer nisam čak ni krštena, a i iz mešovitog sam braka. Ova prodavnica i prodavačice u njoj su uzor svim.


Prvi proizvod o kome ću vam pričati je Losion za masnu i aknoznu kožu. Pčelarski centar "Batinić" iz Sokolca u Bosni i Hercegovini. Klikom na OVDE idete na njihovu internet stranicu. Asortiman proizvoda je raznolik i vrlo lekovit. Sam naziv pčelarski centar vam govori da se radi o proizvodima na bazi meda, voska, lekovitog bilja i biljnog ulja.

Ovaj losion u svom sastavu ima sok od breze, med i kamilicu, nema aklohola. Verovatno ekstrakt kamilice. Izuzetno prijatan. Na lice se nanosi jednom dnevno, kako piše na deklaraciji. Međutim on je toliko lagan i nežan da može da se koristi ujutro i naveče ispod uobičajene kreme. Miris je pravi medeni. Oseće se i kamilica i breza. Prvenstveno sam ga kupila sinu. Međutim kako da ga ne probam i ja. Ne ostavlja lepljiv trag na licu. Ima antinflamatorni efekat, svaki od ovih sastojaka, te je lice meko i umireno. Cena je između 200 i 300 dinara za 50 ml proizvoda. Ovaj losion nema veštačkih konzervansa, tako da za pobornike zdrave i organske kozmetike ovo može biti pravi zgoditak. Ustvari losion sadrži med, a on je sam po sebi konzervans. U suštini bilo bi dobro da ga potrošite kada ga otvorite.Drugo proizvod je PROPOLIS Tonik za lice - prirodna kozmetika 100% nega, takođe za negu masne kože i kože sklone aknama. APIFARM, klikom na OVDE idete na njihovu internet stranicu, ako želite da se bliže upoznate sa njima, a sigurna sam da hoćete. Apifarm Radosavljević kozmetika iz Valjeva. Proizvodi su takođe na bazi meda, voska, lekovitog bilja. Vrlo lepo upakovani, pored kavaliteta koji pružaju. Flašice su od braon crvenkastog stakla, tako da pružaju dodatnu zaštitu tečnosti koje se nalazi u njima. A i deluje onako retro, pomalo apotekarski, baš prijatno za oko.


Ovaj tonik je pravo čudo u flašici. osnova mu je jabukovo sirće i naravno da se oseća na njega, ali u njemu se nelzi pravi mali rudnik lekovitog bilja i ulja da je to neverovatno. Na prvi miris iskreno, možda ćete se pokolebati, ali kako vreme odmiče, ne prođe ni jedan dan da svoje lice ne gostim ovim čarobnim napitkom. Takođe na njemu piše da se treba potrošiti naredna tri-četiri meseca od otvaranja. Ni ovaj, kao ni gorepomenuti losion nema veštačke konzervanse, tako da je za pobornike zdrave kozmetike siguran. Med je opet upleo svoje konzervativne sposobnosti i u ovaj tonik. Cena oko 200 dinara.Da li volite ovakve čarobne napitke za vašu kožu?

Ana

Коментари