VICHY IDEAL SOLEIL BRONZE HIDRATANTNI GEL - FLUID SPF 30 ZA OPTIMALNU PREPLANULOST OSETLJIVE KOŽE LICA


Poštovani, evo kalendarski već dolazi leto. Samim tim je potrebna i adekvatna zastita od sunca. Neću vam pisati o štetnosti sunčevih zraka, koji sve postoje i na kom nivou deluju. Kakve filtere stavljau u kreme i emulzije, da li hemiske ili fizičke. Nisam dermatolog, niti radim u industriji koja se bavi proizvodnjom kozmetičkih preparata. Ima dama koje su to divno objasnile na svojim blogovima.

Kada sam bila mala koristili smo uglavnom Coppertone i koliko mogu da se setim tada nisu bili neki visoki stepeni zaštite od sunce. Koliko god da smo se sunčali nismo dobijali opekotine (poštovalo se vreme izlaganje vaše kože suncu) i ako bi ih kojim slučajem dobili, za njihovo saniranje su bili zaduženi jogurt i kiselo mleko. Nikada nisam preferirala izgled kao iz rerne, moja porodica takođe. Tako da nemam neki odnos prema proizvodima za negu u letnjem periodu, jedino što volim njihov miris. Evo već dvadeset godina je se uopšte ne izlažem suncu, i zbog toga verovatno nisam neko ko treba da vam priča o zaštiti. O solarijumu neću ni da pričam. Solarijumi ... RAK KOŽE. Moj sin voli da se sunča, te sam zbog njega počela da kupujem intenzivnije, kreme i ulja za sunčanje. Ima par mladeža koji su onako ... Dva - tri puta je posetio solarijum, poludela sam. Devojke i poneki momci vole taj tropski look - preplanuo, meni lično veoma vulgaran. Ustvari preplanulošću se sakrivaju nedostaci na raznim nivioma. a pri tome koža stari, jer gori što na suncu, što u solarijumu.


Ali kada već pričamo o zaštiti od "štetnog" sunčevog zračenje (a fotosinteza?), zimus sam kupila ovaj VICHY IDEAL SOLEIL BRONZE HIDRATANTNI GEL - FLUID SPF 30 ZA OPTIMALNU PREPLANULOST  OSETLJIVE KOŽE LICA. Gel krema/emulzija. Lagane teksture, nije masna, ali napravi tanki film, sa izraženim mirisom koje sam osetila u samotamnećim proizvodima ili u proizvodima za samotamnjenje/samopotamnjivanje. Upakovana u lepu narandžasto oker ambalažu. Optimističnu i toplu, baš kao i sve druge kreme za zaštitu od SUNCA (izvor života). Koristila sam je pa, skoro svakodnevno zimus i proletos, jer sam u noćnoj rutini nege kože imala prvo AHA kiseline (NeoStrata kreme), a posle određenog vremena i retinol (VICHY, ROC kreme). Pokazala se dobro. Dešavalo mi se da zaboravim da je nanesem, ništa mi se nije desilo. Koristite suncobrane, šešire, udobnu i lepršavu odeću kao štit i naravno ne izlaziti kada je sunce najjače.

Na sajtu  www.cosdna.com u svakom momentu možete proveriti štetnost određenih komponenata u vašem kozmetičkom proizvodu.

Ana

Коментари