NEŠTO NOVO IX - BOCASSY, SYOSS ...


Poštovani, ovo su neke sitnice koje su se pojavile u skorije vreme u mom životu. Počela sam da ih koristim, ali mora da prođe još malo vremena da steknem pravu sliku. Za sada nemam zamerku.


Bocassy je kozmetička kuća iz Hrvatske. Naše poštovane komšije imaju dosta dobre kozmetičke preparate. Koristila sam razne. Tako da iz prve ruke sve pohvale. Opredelila sam se za ovu gel kremu, jer odgovara mojoj masnoj koži. Zaista dobro hidrira. Koža je upije potpuno posle pet do deset minuta, i ostavlja je mekanom. Prva krema koja mi je legla što bi rekli. Koristim je i za dan i za noć. I da napomenem ima blag miris kruške. Cena ove kreme je oko 1.600 dinara. U asortimanu ima još nekoliko krema i serum. Nisam videla da imaju tonik za lice ili gelove za umivanje. Ustvari nema u našim parfimerijama, ali na sajtu sam videla razne zanimljive flašice. Čistače za lice, te preparate za negu tela. To bi bilo interesantno probati. Cene se kreću najviše do 3.000 dinara. Jako pristupačno.
Međutim pakovanje je ono što mi je najviše privuklo pažnju. Fenomenalna baršunasta kartonska kutija. Zaista luksuzno i vrlo kvalitetno. Za dizajn sve pohvale. Može se kupiti u Liliju.
Sastav kremeSensilis face care je poboljšan i prepakovan losion Dermogal, kuće Galafarm iz koje su izašli sjajni proizvodi. Ovaj losion je za masnu i kožu sklonu aknama. Kupujem ga godinama, kako za sebe tako i za sina, i to je nešto što se ne menja nikada. Prvi put sam ga kupila kao zamenu za čuveni Doroslovac losion. Mogi reći da je za nijansu bolji od Doroslovca. Sadrži salicilnu kiselinu i odlično očisti kožu. Pored ovog losiona postoji još jedan stvarno kvalitetan antiacne proizvod a to je Antiakne losion firme botanica, link OVDE. Međutim jedini problem je što sadrži triklosan. Dok Dermogal ne sadrži.
Sastojci su: Alcohol, Aqua, Styrax Tonkinensis Resin Extract, Salicylic Acid, Parfum, CI 19140, CI 42090


I na kraju SYOSS šampon protiv peruti za masnu kosu. Volim Syoss šampone i uvek ih sa zadovoljstvom kupujem. Ovaj put je izbor pao na ovaj zeleni protiv peruti. Dugo nisam imala perut, neme je ni sada, ali kozmetiku koja stoji u kupatilu, mislim na šampone, gelove za tuširanje, sapune delim sa sinom, tako da razmišljam za dvoje i ne mogu samo sebi da ugađam. Ali pošto i on voli da koristi Syoss, našli smo se.

Uglavnom su ovo stvari koje nisu nove u mojoj rutini, koristila sam ih i rado im se vraćam. Jedino krema za lice je nova i prvi put u upotrebi. Ali već polako sklapam utiske.
Na internetu sam našla sjajan program za dizajn fotografija na Instagramu. Ima odličnih efekata. Aplikacija se zove InstaMag. Možda i znate za nju, ali ja eto da pomenem nešto što me ovih dana činii srećnom. Ima i programčić InstaBeauty. Slično funkcioniše. Izgleda kao odlično prelomljena stranica u nekom luksuznom časopisu. Nadam se da vam se dopada.

Pozdrav.

Ana

Коментари