KOREJSKO KINESKI NEW IN


Proteklih meseci sam naručivala neke stvarčice sa  neta, konkretno sa AliExpressa. Uglavnom dobra iskustva, relativno brzo stiže paket u Srbiju. Više držimo mi na carini nego što mu treba da stigne iz Azije. Prvi razlog zbog kojeg sam i počela da naručujem sa neta je taj što su ovde neki proizvodi previše skupi, a ne vrede toliko. To su uglavnom neka pomoćna sredstva, da ne kažem potrošni materijal, koja koristim pri šminkanju. Sunđeri za nanošenje korektora i pudera, četkice (različitih namena), fenomenalna gumena naprava za pranje istih (mislim na četkice) za 0,5 dolara LINK.

Prvo sunđeri za nanošenje korektora i pudera i njihovo blendiranje su isuviše skupi ovde kada ih kupuješ u Lilly-iju ili Sephori. Ne želim da dam 500-600 dinara ili čak i 1000-2000 za nešto što fakat ne vredi toliko. Mogu kupiti kod mene u kraju u Kineskoj robnoj kući za 180-200 dinara (pri tome mi je Kineskinja koja prodaje tamo rekla da dosta šminkera dolazi upravo kod njih i kupuju sunđere i četkice, pa i senke i karmine, a nama pričaju bajke). Pakovanje od 4 manja sunđera sam platila 1,45 dolara LINK. Vrlo praktični za korišćenje. Ni premekani, ni tvrdi, baš kako treba. Kod Kineza sam kupila dva sunđera po ceni od 150 dinara po komadu. Sasvim dobri, ništa gori od onih koji su nam ponuđeni u "fancy" pakovanju po nenormalno velikoj ceni.

Naišla sam na jednu interesantnu stvarčicu, sunđer na lepoj plastičnoj dršci za nanošenje korektora. Njegova cena je bila oko 1 dolar LINK. Vrlo prakticno.

Četkice po ceni od 4 dolara set LINK. Odličnog kvaliteta.

Sada će neko reći, kupuje Kinesko. Da kupujem i nije me sramota. Nije sve Kinesko i loše. Uostalom šta sve nama naši kupci podvaljuju pod krinkom kvaliteta, a Kinesko je. Tako da kada već kupujem od njih kupiću po ceni koja je normalna. Volim da kupim skupu stvar, ali onda znam i zašta plaćam. Ne dam za parče sunđera tolike pare. Čekaj sa čime su se šminkale do pre koju godinu? Prstima? Naravno!!! Prstići su nezamenjljivi.
Eh, onda sam malo više zašla na sajt AliExpress i tamo naišla na interesantne primerke dekorativne kozmetike. Ima dosta nama, "no name" firmi koje prodaju pudere, korektore, karmine i sl. Pre bilo koje kupovine ovih proizvoda sam odgledala ne baš mali broj videa na YouTube kanalu. I gle čuda, žene širom sveta, pa i neke "poznate blogereke i vlogerke" kupuju i koriste ove proizvode, kao i veliki broj instagram dama koje se bave promocijom kozmetičkih proizvoda (da ne kažem one što se hvale količinom raznih kozmetičkih pomagala). I tako sam se odlučila za nekoliko proizvoda, i ne, nisam se pokajala. Zaista su dobri i kvalitetni.

Tu su se našla dva korektora firme PUDAIER (imaju jako dobru kolekciju pudera, karmina - i to onih nude kao na ig, hajlajtera, rumenila), karmin O.TWO.O takođe ista priča, ako ne i bolja od gore navedenog.
Interesantno je da baš ovde mogu da nađem jako svetle porculanske nijanse, koje u našim prodavnicama ne mogu da nađem. Veliki izbor boja korektora (zastupljene su sve boje kože u svetu), takođe i veliki broj korektivnih boja (zelena, ljubičasta, narandžasta, žuta ...). Cena PUDAIER korektora je oko 2.70 dolara po komadu LINK. Jako dobra moć pokrivanja, neverovatan izbor boja, ali o tome drugi put. Mogu samo reći da sam prezadovoljna, nijanse koje sam kupila su 01 PEARL i 07 IVORY. Karmin O.TWO.O izuzetno pigmentovan, kremast. Nijansa RGL15 LINK. Fenomenalan izbor boja, mat, vodotporan. Cena oko 1,75 dolara. 


Pre par meseci na instagramu sam videla, Jelly lipstick. Providni karmini (ili balsami, kako god) sa cvetićem u njemu. I tako hajde da probam i to čudo. Veoma kič pakovanje (bebi roze, onako barokno), na neki sladak način. Cena 1,50 dolara LINK. Lep voćni miris. Kristalno providna tekstura, sa cvetićem u samom telu karmina. Moja nijansa je no. 01 i proizvodi nežnu roze boju. Pristojnu i nosivu, svakodnevno. MINFEI Brand. Lipsticks Temperature Color Change Flower Lip Balm Moisturizer Transparents lipstick Long Lasting Cosmetics. To su oni karmini koji stvaraju boju u odnosu na temperaturu vašeg tela. 

Među dekorativom se našlo jedno jako lepo rumenilo. Nisam neki ljubitelj rumenila, ali ovo je baš slatko. Reljef cveta u tri nežne i pastelne boje no.07. Firma UBUB - UBUB Rose Flower Baked Blusher Palette Sweet Charming Cheek 3 Colors Mineral Blush Face Foundation Contour Makeup Cream Powder (?) LINK. Svilenkasto na koži, diskretno svetlucav, pravi damski. Cena oko 3,50 dolara. 


Paleta korektora BITTB (?) cena oko 5 dolara kada sam je naručila LINK cena sada. Nisam probala, ali mislim da nije loše.


Puder u prahu VERONNI professional natural loose powder oil control, lagan, svilenkast i lepo setuje šminku LINK. Sličan Banana BenNye puderu. Mada mislim da je sve to isto. U svakom slučaju sam zadovoljna. Cena je bila oko 1,50. Upakovan u lepu braonkastu kutiju, sa sve sastavom. Svaki od ovih proizvoda je došao fabrički upakovan u celofanu, netaknuto. Tako da ste sigurni da nije niko dirao pre Vas.Balsam za usne BIOAQUA Pure Natural Plant Honey Moisturizing Lip Balm Colorless Refine repair lip wrinkles For Woman Winter Lip Care. Ja sam naručila ovaj sa medom, ali ima i sa ekstraktom Aloje LINK. Nisam ga probala, čim pre i pišem o njemu. U međuvremenu sam naručila i sa Alojom pa ću ih zajedno predstaviti.Kada spomenuh BIOAQUA, mogu samo reći jako interesantna kozmetika. Preparativa. Sigurno se pitate kako sam mogla naručiti preparativu sa neta i još sve to mažem na lice? Eto ako ne probam, neću nikada saznati. Kupila sam nekoliko seruma za lice (borovnica BIOAQUA, nar OneSpring i pirinač ROREC), uljani serum sa ekstrakton 24 karatnog zlata za okoločni deo - 24k Pure Gold Foil Essence Hyaluronic Acid Liquid Eye Serum Whitening Moisturizing Anti-Aging Remove Eyes Bags Black Circles, i roll-on kremu (eye ball essence) serum MeiYanQiong - Eye Cream Anti-aging Anti-puffiness Collagen Remove Eye Bag Dark Circle Remove Wrinkles Whitening Skin Care Firming Eye Cream  takođe za okoloočni deo. Te se tu našlo i par maskica, koje tek trebam da isprobam. Roll-on i uljani serum za podočnjake sam probla, kao i serum sa pirinčom (rižom, rice skin beauty essence). Sasvim lepo neguje, bez nuspojava, alergija, peckanja, svraba i sličnih stvari. Mogu reći da sam od mnogo skupljih i poznatijih brendova imala alergije, te mi izlazile bubuljice. 

Niti jedan od ovih proizvoda nije skuplji od 3 dolara (serumi i ove stvarcice za podočnjake). Maskice su od 0,60 do 0,90 dolara po komadu.


1. ROREC White Rice Whitening Serum Face Moisturizing Cream Anti Wrinkle Anti Aging For Face Fine Lines Acne Treatment Skin Care 15ml

2. BIOAQUA WONDER Skin Care Blueberry Hyaluronic Acid Liquid Anti Wrinkle Anti Aging Collagen Essence Whitening Moisturizing Face Cream

3. OneSpring Whitening Anti Aging Eye Serum Essence Eye Skin Care Hyaluronic Acid Liquid Natural Red Pomegranate Nourishing MoisturzingUskoro pišem o svakom posebno, zaista su dobri svaki za sebe. Ali dolaze i neki novi proizvodi tako da će uskoro biti još zanimljivosti. Volim Azijski način nege kože lica i tela. Azijatkinje su nekako najnegovanije žene i želim da probam kako to izgleda. Inače koristim Japanski SHISEIDO, prilično skupa kozmetika za naše podneblje, za svaki dan. Ali nemam ništa protiv Korejske ili Kineske kozmetike.


Do sledećeg viđenja,

Ana

Коментари