Nova (stara, ali zaboravljena) interesovanja i malo "kritike"


Da, upravo ste razlog mog odsustva sa bloga (možda i niste primetili) saznali , fotografija i dizajn. To je ustvari moj posao. Volim sliku, boju, različitost, volim kreativne ljude, ljude koji nisu ukalupljeni. Volim kada je neko hrabar da iskoči iz šablona, a da ga ne smatra, ovo primitivno/zatucano društvo u kome živimo nenormalnim, autsajderom. Volim ljude koji svoje mišljenje izražavaju javno i bez bojazni, šta će neko da im kaže, da će ih osuditi. Osuda, kakva grozna reč. Grozno je i teško živeti u vreme licemera (mada u svim epohama ih ima, gledano kroz istoriju) i podilaženja. Kao što rekoh u prethodnom tekstu, malo sam se umorila od kozmetike. Ne zato što je ne volim (obožavam je, preko 30 godina), već što se svako bavi njom. Kupe pet karmina, tri kreme, odu na jedan tretman i već su "eksperti" za kozmetiku. U redu.


Ovo je mali deo onoga što sam "radila" u slobodno vreme. Uživala u posmatranju i igrala se u raznim programima za korekciju fotografija. Ovo su samo neke od slika viđene mojim očima. Taj pogled nije ni malo romantičan, pre je ekspresivan, psihodeličan i pomalo narcisoidan.


Predlog za čitanje, ako vam se dopada ovaj literarni žanr. Mogu samo reći predivna ljubavna priča (rekoh gore da nisam romantična), o čoveku bez lica i ženi koja to nije ili jeste. U svakom slučaju pročitajte, nećete ostati ravnodušni. Divna knjiga za preispitivanje. Metaforično, ako tako želite.


I u moru neukusa koji vam lansiraju mediji, rijaliti programi (uživamo u nemoralu, postali smo voajeri, baš očajnički), razna takmičenja (smejemo se glupostima), igre na sreću i slične gadosti, pokušajte da nađete sebe. Nemojte se uklapati po svaku cenu u neke džiberske, da kažem neukusne varijante. Ne dozvolite da drugi odlučuju u vaše ime. Da vam biraju muziku, filmove, literaturu, šta ćete jesti, šta je zdravo, a šta ne, da odlučujo o VAMA. Birajte SAMI, birajte kvalitetno, pa makar to i ne bilo upakovano u "sjajni papir". Jer nije "zlato sve što sija". A i šljokice nisu uvek moderne, a i ne stoje svakome. Nemojte se ugledati na polugole seljančure, koje su došle sa neke planine da uspeju po svaku cenu u "velikome gradu", punom "iluzija" o boljem životu, i neke nabildovane tipove, koji misle da su face, ono "frajeri", ribe koje na sebi imaju 5.000-10.000 hiljada evra, a u glavi promaja. Ako ne znaš šta je lepo, kupi što je skupo. I rešio si sve. Devojke i devojčice (da maloletne) koje šetaju matorce starije po 30-40 godina ne bili im podigle, hm šta "ego" ili starije žene, koje se hvale klincima mlađim 15-20-30 godina. Napumpane grudi, napumpane majmunske usne, povećano dupence, nadograđena kosa, dijete, ne možeš da uspeš u životu ako nisi "fit", lajf koučevi (zanimanje - prodavac magle) za gomilu nesigurnih i bez mozga (mislim, treba ti neko da ti uredi život??????? i treba da ti uzme novac, kad si g..., tekovine savremenog sveta), majke koje se takmiče sa kćerkama, očevi koji šetaju ćerkine drugarice. Svakako, FUJ. Gomila, da gomila bogataša koji svoj "pošteno" stečen novac troše na sponzoruše, na žurke pune neukusa i lažnog sjaja, daj, pa ima toliko bolesne dece čiji roditelji nemaju, a ti imaš. Potroši humano. Neka te zapamte po nečem dobrom. Tom detetu više treba od tamo neke "cice". Šta, neće da ti "da" posle? Pa valja imaš ženu kući. Šta, stara je, smežurala se, ma nemoj, ti bi nešto mlado i zategnuto????? U najgledanijim terminima su, likovi koji ne znaju padeže, ne znaju da se izražavaju, do juče nisu ni viljušku znali da drže, knjige misaona imenica, a sada su krem dela krem. Važi. Ako misle da su uspeli, grdno se varaju. Naplata stiže kasnije. Godinama ne plaćate dadžbine, i onda vam bane sudski izvršitelj. E, to je to. Oslobodite svoj um za neke dobre i prave stvari. A šta je to dobro ... Možda moje viđenje dobrog nije i vaše, ali ja barem ne robujem glupostima i niskim strastima. Mogu bit sve što hoću. Razmislite. Još jedan predlog za čitanje Dante Aligijeri, Pakao, Božanstvena komedija. Ako ne prođeš kroz njega, ništa.


Dante Alighieri - Inferno, Divine Comedy, oslikao Botičeli. Vodič kroz pakao, i kakve vam prednosti nudi u odnosu na raj ili čistilišta.I za kraj malo funky - disco muzike, za moju dušu, ali i onih sklonih ovakvim zvucima.


Ana