Peparativa u trenutnoj postavci jesen-zima 2017/2018 I deo

 

Poštovani, večeras Vam pišem o trenutnoj nezi kože. Trnutno, znači jesenje-zimska nega. Pojačana, zbog isušivanja tokom hladnijeg vremena i naleta vetrova koji bitno mogu da oštete kožu. U postavci ima dosta nekih novih proizvoda koji su bili na čekanju, jer tokom leta moja koža je izuzetno masna. Već sa prvim jesenjim danima ona poprima odlike normalne. a tokom zime se zna dosta isušiti. Ovo je već nega zrele kože žene od 44-45 godina pa na više. U toplijim danima je stabilna, dok u hladnijim počinje da se ponaša osetljivije.


Sto se tče čišćenja kože i dalje koristim BYPHASSE micelarnu soluciju/vodu bez alkohola, koje se pokazala kao najbolja i najstabilnija od svih micelarnih na tržištu. Lepo skida šminku, ali i zaostale ostatke farbe za kosu, koja udje u pore tokom farbanja kose. Posle skidanja šminke micelarnom sledi umivanje nekim blažim sapunom mlakom vodom. Ujutro se takođe umivam, ali interesantno je da mi više ne prija sapun već samo mlaka ili hladna voda. Ispljuskam ljice i to je to. Ambalaža je plastična flaša od 500 ml.

Posle čišćenja, nanosim na lice tonik od ruže BYPHASSE Tonique douceur, bez alkohola. Tupfer od vate ili već gotove blaznice kupljene u Lilliju ili samoposluzi natopim tonikom i nežnim pokretima toniziram lice/prelazim preko lica ) obrazi, nos, brada, vrat, dekolte, ramena. Ponekada natopim blaznice i stavim ih na oči. Deluju blagodetno, kao oblozi. Ružina vodica sadrži ekstrakt ruže koja sadrži vitamin C koji kožu čini čvrstom i elastičnom. Tonikom od ruže tretiram lice i u jutarnjim časovima posle umivanja. Ambalaža je plastična flaša od 500 ml.

Nakon čišćenja i toniziranja na lice zavisno od situacije koristim nekoliko različitih proizvoda. Kada kažem zavisno od situacije to znači da li mi je koža normalna ili se dešavaju hormonalni izleti sa po kojom bubuljicom, alergijske fleke i slične situacije

Meni najlepši, najkomforniji preparat koji veoma lepo sarađuje sa mojom kožom je DARPHIN Vitalskin Anti-fatigue Dynamizing serum. Lagane vodenaste strukture.svetlo rozežućkaste boje. Prijatnog mirisa. Obogaćen je ekstraktom nonija, kofeina i vitamina C u koktelu sa ekstraktom alge Laminarija digitata, hijaluronska kiselina, ekstrakt oraha i vitamina E. Iz priloženih sastojaka, čini se kao prava vitaminska bomba za vašu kožu. Lagano se upija i ne ostavlja masne tragove ili tragove poput filma. Koža može da diše sa jedne strane, a sa druge data joj je energija i svežina. Tonus se popravlja i iz dana u dan lice poprima blistaviji izgled. Bočica je upakovana u staklenu flašicu od 30ml. Deluje higijenski, sa dozom malog luksuza.

Još jedan serum veoma blagorodan za Vaše lice je ESTAR cosmetics Facial drops.Proizveden u Novom Sadu. Sadrži Alantoi, hijaluronsku kiselinu i pantenol. Pakovanje 100 ml. Izuzetno lagana tekstura prijatnog mirisa. Malo gušća od tonika za lice. Jednostavan za nanošenje. Lice je osveženo, zategnuto i u letnjim danima Vam uopšte ne treba krema preko njega. Dovoljan je kao zaštita. Već u zimskim danima je potrebna i neka malo jača krema. ESTAR kozmetik ima odličnu ponudu preparativne kozmetike, pa se informišite na njihovom sajtu ESTAR.

Eh sada dolazim do proizvoda koji ne koristim baš često. Radi se o VICHY Idealia peeling. Sadrži glikolnu kiselinu i jako je dobar u situacijama kada mi je koža skolona povećanom mašćenju i stvaranju sitnih bubuljica. Ovaj tonik preparat se koristi isključivo uveče. Tokom noći se vrši blaga eksfloatacija/piling kože. Kiseline nisu jake 4% tako da bez ikakve bojazni možete da ga koristite u kućnim uslovima. Ja nekako nisam ljubitelj VICHY kozmetike, ali ovaj mi je legao. U svakom slučaju posle prvih nekoliko nanošenja nema baš mnogo vidljivih rezultata, ali tokom dve nedelje do mesec dana koža je vidno osvežena. Samim time što vrši blagi piling uklanja površinski ošteđeni sloj kože, a nova mlada koža dolazi do izražaja.Toliko za večeras, veliki poydrav.

Ana

Коментари